Apps

Apps zijn kleine programmaatjes voor telefoons met een bepaalde taak. Een applicatie, zoals een app voluit heet, kan bijvoorbeeld een weer app zijn, een programmaatje dat het weer kan weergeven.
Verschillende fabrikanten bieden tegenwoordig apps voor hun telefoons aan. Daarnaast hebben de meest populaire besturingssystemen voor mobiele telefoons hun eigen 'App-store's'. Hierin is een verzameling van alle applicaties beschikbaar voor het systeem te vinden en te downloaden. Voorbeelden van dit soort store's zijn de App-store van Apple, Android Market voor Android telefoons en de Nokia OVI store.
Veel van de applicaties voor telefoons zijn gratis te downloaden, anderen kosten geld. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat er ook advertenties in sommige applicaties weergegeven worden. Op deze manier kunnen de kosten voor de applicatie omlaag.

Lees alles over apps in ons artikel:

Apps, alles over applicaties voor smartphones
 
Bron: Het GSMplek.com woordenboek bevat telecom-gerelateerde begrippen met een korte omschrijving. Deze omschrijvingen worden aangeboden in samenwerking met het woordenboek van www.mediaplaats.nl. Voor meer elektronica gerelateerde begrippen is het woordenboek van mediaplaats te raadplegen.