SIM-lock

Een SIM lock is een softwarematige (via een programma in de telefoon) blokkering die ervoor zorgt dat een mobiele telefoon alleen met een simkaart van een bepaalde provider te gebruiken is. Is de telefoon bij aankoop ge-SIM-locked voor T-mobile, dan werken alleen simkaarten van die provider in de telefoon.
Een SIM-lock is in de meeste gevallen uit te schakelen door gebruik van een 'unlock code'. Vaak is deze code na een bepaalde periode gratis te verkrijgen via je telecomaanbieder. Neem hiervoor contact op met je provider. Daarnaast is tegen betaling in de meeste gevallen de SIM-lock ook eerder al te verwijderen.
In de meeste gevallen is een simlock zelf te verwijderen, hierbij is het echter van belang dat je wel weet wat je doet. Op internet zijn verschillende handleidingen te vinden die je hierbij helpen. UnlockSamsung.nl is bijvoorbeeld compleet gericht op het unlocken van Samsung smartphones en tablets.
Bron: Het GSMplek.com woordenboek bevat telecom-gerelateerde begrippen met een korte omschrijving. Deze omschrijvingen worden aangeboden in samenwerking met het woordenboek van www.mediaplaats.nl. Voor meer elektronica gerelateerde begrippen is het woordenboek van mediaplaats te raadplegen.