Telefoon kopen - abonnement, sim-only of prepaid?

03-01-2014 |Tags: telefoon kopen, abonnementsvormen
nieuws
Ben je van plan een nieuwe mobiele telefoon te kopen? Nederland kent veel aanbieders van mobiele telefoons. Hierdoor is het een must om de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een nieuwe mobiele telefoon gaat kopen. Wie de verschillende aanbieders vergelijkt en goed kijkt naar alle aanbiedingen, kan een goede telefoon (met of zonder abonnement) kopen tegen de laagste prijs! Lees hier welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe mobiel te kopen.

Online kopen van een mobiele telefoon – welke varianten zijn er?


Bij het kopen van een mobiele telefoon zijn er drie mogelijkheden:
  1. je koopt een mobiele telefoon inclusief abonnement
  2. je koopt een los toestel zonder abonnement
  3. je koopt een prepaid mobiele telefoon

Toestel met abonnement


De voordeligste manier om een nieuwe mobiele telefoon te bemachtigen is door een telefoonabonnement af te sluiten. Hierbij mag je in de meeste gevallen een nieuwe mobiele telefoon gratis uitkiezen. Je sluit een mobiele telefoon abonnement meestal af voor een duur van 24 maanden. In deze 24 maanden ben je min of meer gebonden aan je mobiele telefoon.

Los toestel met sim-only abonnement


Wil je flexibeler zijn en sneller kunnen beschikken over een nieuw toestel? Dan kun je het beste kiezen voor een los toestel met sim-only abonnement. Bij een sim-only abonnement zijn je maandelijkse abonnementskosten veel lager, maar een los toestel kopen kan aardig prijzig zijn.

Prepaid toestel


Een prepaid toestel word vandaag de dag steeds minder verkocht. Toch is nog steeds voldoende aanbod als we het hebben over prepaid toestellen. Met een prepaid toestel moet je zelf je beltegoed opwaarderen. Wanneer dit verbruikt is kun je de mobiele telefoon ook niet meer volledig gebruiken. Je bent nog wel bereikbaar voor anderen maar je kunt zelf niet meer bellen, sms-en en internetten zodra je beltegoed verbruikt is. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij een goedkoop telefoon abonnement of bij een sim-only abonnement. Bel je bij deze abonnementsvormen echter buiten je abonnementsbundel, dan kunnen de kosten aardig in de papieren lopen.
Houdt rekening bij het kopen van een mobiele telefoon wat je persoonlijke wensen zijn want de keuze aan mobiele telefoons en de daarbij behorende abonnementsvormen is enorm.

Welke telefoons worden er het meeste verkocht?


Er zijn veel verschillende telefoons te koop in Nederland. Een aantal merken hebben de markt in handen. De belangrijkste merken in de Nederlandse telefonie markt zijn: Nokia, Apple, Samsung, Huawei en HTC. Deze merken domineren de markt al jaren, Huawei is in Nederland betrekkelijk nieuw. Er zijn op dit moment een aantal populaire toestellen zoals de iPhone 5s en de 5c. Onder de Android gebruikers is de Samsung Galxy s4 op dit moment erg populair.

Abonnement, sim-only of prepaid?


Als men kijkt naar deze smartphones, dan worden deze meestal verkocht met een abonnement. De aanschafkosten voor een los toestel zijn erg hoog en komen in extreme gevallen zelfs rond de duizend euro uit. Sim-only abonnementen zijn vooral populair wanneer het abonnement afloopt, maar wanneer het toestel nog prima te gebruiken is. Daarnaast worden sim-only abonnementen ook vaak gebruikt als de maandelijkse kosten laag moeten zijn of als men niet aan een bepaalde loopduur vast wil zitten. Prepaid toestellen worden tot slot vaak bij goedkope telefoons verkocht. Oudere toestellen of eenvoudige mobiele telefoons worden hiermee het meest verkocht.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Matthijs
Goed artikel. Vaak is het een lastige afweging tussen een prepaid telefoon of een telefoon met abonnement. Je artikel maakt het maken van deze afweging gelukkig een stuk makkelijker. Ik heb nog wel een tip voor mensen die een nieuwe telefoon willen kopen maar ook nog met een oude telefoon zitten. Een oude telefoon kan tegenwoordig eenvoudig ingeleverd worden voor geld (info bijvoorbeeld op www.geldvoorjeoudemobiel.nl).
05-05-2014, 20:36u

Samsung Galaxy S4 - 468x60