iPhone 5c: een kleurrijke, voordelige iPhone

22-01-2014 |Tags: iPhone 5C, IOS7, smartphone
nieuws
De iPhone 5C is sinds oktober 2013 overal te koop in Nederland. Apple heeft hiermee een nieuw toestel op de markt gebracht; met precies dezelfde specificaties als de eerdere iPhone 5. Met het nieuwe toestel wil Apple een nieuwe groep gebruikers aantrekken op het iOS platform. Er waren al lange tijd geruchten dat Apple zou komen met een goedkopere iPhone. Opvallend is echter de timing: Apple introduceerde de iPhone 5C tegelijkertijd met het nieuwe vlaggenschip, de iPhone 5S.
Met de komst van de iPhone 5c hoopt Apple de concurrentie aan te gaan met smartphone producenten die al langer in het midden segment actief zijn. De Iphone 5C is gemaakt van kunststof en daardoor een stuk voordeliger dan we gewend zijn van een smartphone van Apple. De vraag is of het Apple lukt de verwachtingen waar te maken met het kleurrijke toestel. We zijn high-end toestellen gewend van de fabrikant, zal een voordeliger toestel wel aanslaan? Of zal de introductie van een voordeliger smartphone uitdraaien op één grote flop?

Vijf verschillende uitvoeringen van de iPhone 5c


De iPhone 5c was vanaf introductie in maar liefst vijf verschillende kleuren leverbaar. Wit, geel, blauw, groen en roze, voor iedere gebruiker is er een passende versie van de iPhone 5C. Nog nooit eerder was een iPhone in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar. Door de iPhone 5c kleur te geven hoopt Apple dat de iPhone meer mensen aanspreekt. Door de iPhone daarnaast op een goedkopere manier te produceren is het toestel stukken goedkoper dan het huidige vlaggenschip, de iPhone 5C. De mogelijkheid kleuren aan de iPhone 5c toe te voegen is het resultaat van het gebruik van een plastic frame. Dit was de enige mogelijkheid om de iPhone 5c te produceren in deze prachtige kleuren, aldus Apple. Consumenten kunnen kiezen uit een iPhone 5C met een intern geheugen van 16GB en 32GB.

468x60 iphone 5

Geef de iPhone 5c nog meer kleur


De iPhone 5c is van zichzelf een kleurrijk toestel. Voor degenen die de iPhone 5c nog meer kleur willen geven heeft Apple speciale beschermhoesjes ontwikkeld. De beschermhoesjes zijn leverbaar in verschillende kleuren. Groen, blauw, geel, roze, wit en zwart, voor iedere gebruiker is een passend beschermhoesjes beschikbaar. Door het al kleurrijke toestel te combineren met deze beschermhoesjes kan de consument het toestel in zelf een ander gezicht geven. Volgens winkeliers kopen de meeste consumenten bij hun iPhone 5C dan ook direct één van de kleurrijke beschermhoesje. Gezien het feit dat de meeste mensen achteraf een hoesje kopen voor hun smartphone, heeft Apple met de introductie van eigen hoesjes wederom een goede manier gevonden om meer producten te verkopen. Veel mensen besluiten dan ook een iPhone 5c te kopen inclusief een gekleurd hoesje.

Specificaties 5C identiek aan de iPhone 5


Met de komst van de iPhone 5c stopt Apple met de productie van de iPhone 5. Apple heeft hiervoor gekozen omdat het bedrijf niet twee dezelfde toestellen tegelijkertijd wil aanbieden. Al het goede van de iPhone 5 is in de iPhone 5c terug te vinden, daar zijn geen twee verschillende toestellen voor nodig. De A6 chip maakt de iPhone 5c een supersnel toestel in het midden segment. Ondanks de aanwezige rekenkracht bezit de iPhone 5C het nodige uithoudingsvermogen. Met een volledig opgeladen iPhone 5c kan tot 10 uur mobiel geïnternet worden of tot 10 uur mobiel gebeld worden. Het enige verschil met de iPhone 5 is het besturingssysteem. De iPhone 5C draait op iOS 7 de opvolger van iOS 6, het OS van de iPhone 5.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60