Meer mensen met smartphone dan pc

13-12-2013 |Tags: tablets, smartphone
nieuws
Smartphones zijn populair, zeker in Nederland. Voor het eerst zijn er dan ook meer mensen met een smartphone dan mensen die een desktop computer of pc hebben. Het aantal Nederlanders die een smartphone bezit is dit jaar gestegen van 7 miljoen naar ruim 8,5 miljoen. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau GfK.

Met een aantal van 8,5 miljoen Nederlanders die een smartphone bezitten zijn er voor het eerst meer mensen met een smartphone dan een pc. Op dit moment heeft 67 procent van de Nederlanders (8,5 miljoen) een smartphone tegen 65 procent van de Nederlanders die een pc heeft. Een jaar geleden was het aantal Nederlanders met een smartphone nog 7 miljoen.

Aantal tablets stijgt mee


Het aantal tablets onder de Nederlandse bevolking stijgt ook. Op dit moment hebben 7 miljoen Nederlanders een tablet. Tablets worden voornamelijk ingezet voor multimediagebruik. Smartphones worden meer gebruikt voor het chatten, mailen en surfen op internet.

Van de tabletgebruikers gebruikt ongeveer een derde, 31 procent, de tablet om er (af en toe) de krant op te lezen. Zo'n 24 procent kijkt televisie op de tablet. Deze aantallen liggen aanzienlijk hoger dan een jaar geleden, wanneer 21 procent krant las en 16 procent van de tabletbezitters televisie keek op de tablet.
Een verandering in het gebruik van computer naar tablet is ook bij de jongeren goed waarneembaar. Kinderen maken tegenwoordig aanzienlijk vaker gebruik van tablets dan computers. Het gemak van een tablet is een van de grote redenen van de verschuiving. Fabrikanten spelen handig in op deze verandering onder de jeugd en komen steeds vaker met een Kinder Tablet, een tablet speciaal gericht op kinderen.

Sim-only populair


Opvallend is ook de verschuiving van manier van kopen van smartphones. Waar tot een jaartje geleden de abonnementen inclusief een gratis smartphone de overhand hadden, worden nu steeds meer losse toestellen verkocht in combinatie met een sim-only abonnement. De keuze hiervoor wordt in veel gevallen gemaakt omdat een Sim only abonnement lage maandlasten met zich meebrengen. Van de besparing ten opzichte van een volledig abonnement kunnen de gebruikers vervolgens een los toestel aanschaffen en zijn in dit geval vaak goedkoper uit.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60