Samsung start productie Galaxy S5 begin 2014

04-12-2013 |Tags: Galaxy S5, Samsung, smartphone
nieuws
Samsung werkt hard aan de opvolger voor de Galaxy S 4. Het topmodel van het bedrijf zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 een opvolger krijgen, die Samsung Galaxy S5 genoemd zal gaan worden. Dit melden verschillende websites, waaronder de Koreaanse website ETnews die doorgaans een betrouwbare bron is met betrekking tot dergelijk nieuws.

Volgens de site zal Samsung begin volgend jaar beginnen met de massaproductie van de Galaxy S5. Rond februari of maart zal het bedrijf vervolgens officieel de Galaxy S5 aankondigen.

Galaxy S5 vroeg geïntroduceerd


Als de Galaxy S5 daad werkelijk al in februari of maart 2014 aan het publiek getoond zal worden is dat relatief snel na de release van de Galaxy S4. Normaal gesproken werden zou de introductie rond april of mei zijn, maar door de competitieve smartphonemarkt zou Samsung zich genoodzaakt zien de Galaxy S5 eerder te introduceren om zo de nieuwe toestellen van de concurrentie voor te blijven.

Eigenschappen Galaxy S5


De Samsung Galaxy S5 zal naar verluid voorzien gaan worden van een processor met acht kernen. De zogenaamde octa-core processor maakt multitasken nog sneller en zorgt ervoor dat alle applicaties nog stabieler draaien. Voor het beeldscherm van de Galaxy S5 gaat naar waarschijnlijkheid gekozen worden voor een gebogen OLED display zoals we die kennen van de Galaxy Round. Nu.nl weet te melden dat de Resolutie van dit display naar alle waarschijnlijkheid een 2K beeldresolutie zal worden met 2560 bij 1440 pixels. De keuze voor het display is opmerkelijk te noemen. Kort geleden kwam juist naar buiten dat de consument het huidige toestel met een gebogen display massaal links laat liggen. Volgens nutech.nl komt er echter ook een variant met een recht display.

De Galaxy S5 zal voorzien zijn van de nieuwste versie van Android, Android 4.4 KitKat. Uiteraard zal Samsung zijn eigen stempel hierop hebben gedrukt waardoor het besturingssysteem veel zal lijken op de voorgangers. De accu van de Galaxy S5 zal een sterke zijn met 4000mAh vermogen. Hiermee moet het grote display en de krachtige hardware van voldoende stroom voorzien worden om het lang genoeg uit te houden. Dit alles zal verwerkt zijn in een kunststof 5 inch behuizing.


Of Samsung ook daad werkelijk begin volgend jaar met een nieuwe Galaxy S smartphone zal komen is niet zeker. Op dit moment zijn het nog maar geruchten, al lijkt de komst van een eventuele Galaxy S5 begin volgend jaar aannemelijk. De Galaxy S4 draait dan ongeveer 10 maanden mee, even lang als de tijd die de Galaxy S3 bestond toen de Galaxy S4 aangekondigd werd. We zullen nog een paar maandjes moeten wachten en dan weten we of de Galaxy S5 inderdaad begin 2014 beschikbaar zal zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60