T-mobile:Mobiel internet wordt duurder dan tientje

02-03-2011 |Tags: mobiel internet, T-mobile
nieuws
De directeur van T-mobile Nederland heeft in een interview aangegeven dat mobiel internet in de toekomst duurder zal gaan worden. De prijzen gaan boven een tientje per maand uitkomen, aldus de directeur van T-mobile Nederland.

Redenen voor de prijsstijging zijn nieuwe regelgeving vanuit de overheid en netwerkinvesteringen. Het netwerk van T-mobile heeft zwaar te leiden onder de enorme toestroom van nieuwe klanten met smartphones. Deze telefoons verbruiken grote hoeveelheden data. Zonder investeringen in het netwerk kan T-mobile (en andere providers) niet meer voldoen aan de grote hoeveelheden dataverkeer. De kosten voor deze investeringen zullen moeten worden doorberekend aan de klanten.

Deze aankondiging komt voordat T-mobile nieuwe abonnementsvormen aan gaat kondigen. Verwacht word dan ook dat deze abonnementen hogere internetkosten zullen gaan berekenen. In het verleden waren dergelijke uitspraken van directeuren al voorbode voor veranderingen in de voorwaarden. Zo kondigde een directeur van KPN ruime tijd voor een verandering in de abonnementen van het bedrijf al aan dat grootverbruikers van mobiel internet meer gingen betalen. Dit was met ingang van de nieuwe abonnementsvorm ook het geval.

Wat de nieuwe tarieven zijn van T-mobile is nog niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Mobiel internet moet ook duurder worden. Dit is logisch. Op dit moment worden gratis SMS diensten als WhatsApp steeds populairder. Daarnaast komen er ook apps waarmee gratis gebeld kan worden. Al deze applicaties verbruiken veel data. Als de internetverbindingen op mobiele telefoons niet duurder zouden worden, dan zou het voor de telecomproviders nooit meer mogelijk zijn nog geld te verdienen, terwijl er grote investeringen nodig zijn om het mobiele netwerk te voorzien van meer capaciteit die de applicaties nodig hebben. De verhoging is dus onvermijdelijk, er moet toch ergens geld vandaan gehaald worden door de providers. Gezien de SMS en belbundels dus steeds lager worden, moet het geld wel binnenkomen uit de internetbundels. Een vervelende, maar onvermijdelijke verhoging dus!
30-05-2011, 17:19u

Samsung Galaxy S4 - 468x60