Voorlopig geen Windows Phone 7 marketplace in NL

22-09-2010 |Tags: Windows Phone 7, Xbox Live, Zune, Windows Phone 7 Marketplace
nieuws
De Nederlandse versie van Windows Phone 7, Microsoft's nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons, zal het zonder Xbox Live, Zune en Marketplace ondersteuning moeten doen. Dit heeft het bedrijf onlangs bekend gemaakt.

Bij de introductie van het systeem, die voor oktober gepland staat, is nog geen Nederlandse versie van het systeem verkrijgbaar. De engelse versie, die in eerste instantie in Nederland verkocht zal gaan worden, zal echter geen ondersteuning bieden voor Xbox Live, Zune muziekdiensten en beperkte toegang tot de Marketplace.

Pas later, naar verwachting halverwege 2011, zullen Xbox Live gamediensten, Zune en volledige Marketplace ondersteuning beschikbaar zijn in Nederland. Ook komt rond die tijd de Nederlandse versie van het besturingssysteem uit.

De reden voor de latere introductie van een Nederlandse versie van het systeem zou liggen bij de hoge kosten voor het omzetten van het systeem en de diensten naar de Nederlandse taal. Aangezien het succes van het nieuwe OS (Operating System, besturingssysteem) voor smartphones nog onbekend is, wacht het bedrijf liever het succes van de Engelstalige versie af, alvorens in de Nederlandstalige versie te investeren.

De Nederlandstalige versie en ondersteuning voor de Xbox Live diensten, Zune en de Marketplace zullen dus waarschijnlijk wel beschikbaar komen, de verwachte datum is ongeveer halverwege 2011.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60