Sony Ericsson stopt met Symbian toestellen

25-09-2010 |Tags: Symbian, Sony Ericsson
nieuws
Sony Ericsson heeft via een woordvoerder laten weten geen plannen te hebben voor nieuwe Symbian toestellen. Het bedrijf blijft wel lid van de Symbian Foundation, aldus de woordvoerder tegen persbureau Bloomberg. Dat Sony Ericsson in de toekomst nog toestellen met Symbian uit zal brengen blijft dus een optie.

De rede voor Sony Ericsson om te stoppen met Symbian toestellen is dat het bedrijf zich voor hun smartphones wil richten op Google's Android besturingssysteem. Deze nieuwe weg die Sony Ericsson inslaat blijkt succesvol te zijn. Het bedrijf behaalt goede resultaten nu het zich op Android richt.

De zegsman van Sony Ericsson liet wel weten dat alle mogelijkheden voor de toekomst open staan, en sluit dan ook niet uit dat er nog toestellen op de markt gebracht zullen worden met een ander besturingssysteem dan Android, Symbian bijvoorbeeld.

Symbian heeft zwaar te lijden door de populariteit van onder andere Android en iOS van Apple's iPhone. Het grote nadeel van Symbian is dat maar weinig fabrikanten gebruik maken van dit systeem, in tegenstelling tot Android bijvoorbeeld. Samsung gaat zelfs definitief stoppen met Symbian, zelfs de internetpagina's met ondersteuning voor Samsung toestellen met Symbian besturingssystemen is verwijderd.

De laatste toestellen die Sony Ericsson op de markt bracht met Symbian waren de Vivaz en Vivaz Pro. Nokia is de grootste aanbieder van telefoons met Symbian. Met de Nokie N8, die onlangs geïntroduceerd is en voorzien is van de nieuwe versie van Symbian, hoopt Nokia, eigenaar van Symbian, het systeem weer populairder te maken. Dat Sony Ericsson besloten heeft zich te richten op Android is opnieuw geen goed nieuws voor Symbian en het Symbian besturingssysteem.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60