Nu ook navigatie voor wandelroutes met Google Maps

11-09-2010 |Tags: Google Maps navigatie, wandelnavigatie
nieuws
Vanaf deze week is het voor gebruikers van Google Maps ook mogelijk hun telefoon te gebruiken als navigatiesysteem voor wandelroutes. Google voegde namelijk turn-by-turn navigatie voor wandelroutes toe aan de software.

Turn-by-turn navigatie maakt het mogelijk de routebeschrijving in Google Maps als navigatiesysteem te gebruiken. Deze techniek zorgt ervoor dat het apparaat de kaart aanpast aan de beweging van het apparaat. Loopt de gebruiker met het apparaat vooruit, dan verandert de positie op de kaart automatisch mee. Daarnaast roteert de kaart mee met het apparaat, net als dit het geval is bij auto-navigatiesystemen.
Door het toevoegen van deze functionaliteit is Google Maps voortaan dus ook bruikbaar als wandel-navigatiesysteem. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker niet constant het toestel in zijn hand hoeft te houden trilt de telefoon op het moment dat de wandelaar af moet slaan.

Eerder deze zomer voegde Google al turn-by-turn navigatie toe voor gebruik met voertuigen. Hierdoor werd Google Maps al geschikt als navigatiesysteem in de auto. Tot deze week was dit nog niet het geval voor wandelroutes. Deze konden wel al op de kaart laten zien, echter moest de gebruiker zelf inzoomen op de plaats waar die op dat moment was.

Naast toevoeging van wandelnavigatie is de interface van Google Maps Navigatie aangepast. Ook is het nu mogelijk te navigeren via Google Streetview, waarmee de route op de 3D omgeving geprojecteerd word.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60