Nokia N8: eerste toestellen geleverd

27-09-2010 |Tags: Nokia N8, Symbian^3
nieuws
Ongeveer 5 maanden na de introductie van Nokia's nieuwe topmodel, de Nokia N8, is het toestel dan eindelijk klaar voor levering. Na eerder uitstel van de introductie zijn nu toch echt de eerste exemplaren geleverd aan klanten die in de voorverkoop een bestelling geplaatst hadden.

Nokia verteld niet om hoeveel toestellen het gaat en naar welke markten de toestellen verscheept zijn, aannemelijk is het in ieder geval wel dat Nederland en Belgiƫ hier niet onder vallen. De Nokia N8 was al veel eerder te bestellen in andere landen, voor de hand ligt dan ook dat deze klanten als eerste geleverd krijgen.

Eerder nog werd bericht dat door softwarematige problemen de introductie tot halverwege oktober uitgesteld zou worden. Dat Nokia nu gestart is met de levering geeft aan dat de problemen eerder dan verwacht opgelost zijn.

De Nokia N8 moet Nokia's nieuwe topmodel worden en het bedrijf weer terug op de kaart zetten als fabrikant van High-End smartphones. Het toestel is tevens de eerste telefoon die op de markt komt met de nieuwe versie van het Symbian besturingssysteem, Symbian^3. Daarnaast is de N8 voorzien van een mini-HDMI aansluiting, een 12 megapixel camera en een 3,5 inch groot AMOLED touchscreen met multi-touch ondersteuning.
Bron: Nokia.com

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60