Microsoft Phone 7 geleverd aan fabrikanten

02-09-2010 |Tags: Windows Phone 7, Microsoft
nieuws
Microsoft is begonnen met het verspreiden van hun nieuwe Windows Phone 7 besturingssysteem onder de fabrikanten van mobiele telefoons. Het nieuwe mobiele besturingssysteem kreeg deze week de RTM-status ('Release to manufacturer' of 'ready to market'), een status voor software die betekend dat de software klaar is voor gebruik.

Het testen van het systeem is afgerond. Nu kunnen de fabrikanten van telefoons het systeem gaan verwerken in hun toestellen. Het enige wat zij nog moeten doen is het afstemmen van het systeem op de toestellen, aldus Microsoft. Vervolgens kunnen de eerste telefoons met Windows Phone 7 op de markt gebracht worden.

Microsoft zegt dat het bedrijf nog nooit een mobiel besturingssysteem zo intensief getest heeft als bij Windows Phone 7 het geval is. Het bedrijf verspreidde eerder duizenden testtelefoons onder ontwikkelaars om de software te testen. Dit resulteerde in tienduizenden tests elke dag, met een totale testtijd van miljoenen uren.

Verschillende fabrikanten zullen nog dit jaar een toestel uit gaan brengen met dit nieuwe OS (operating system, besturingssysteem). LG kondigde onlangs zijn eerste Windows Phone 7 toestel aan, de LG Optimus 7. Daarnaast doken er van verschillende fabrikanten toestellen op die nog niet aangekondigd zijn. Verwacht word dat HTC en Samsung de eersten zullen zijn die toestellen op de markt zullen brengen.

In februari is Windows Phone 7 aangekondigd als opvolger van Windows Mobile, al heeft de nieuwe versie weinig meer te maken met het verouderde Windows Mobile systeem. Windows Phone 7 beloofd een stuk vinger-vriendelijker te worden. Daarnaast worden verschillende populaire diensten in de software geïntegreerd. Onder andere microsofts eigen software als Bing (Microsofts online zoekmachine), Xbox Live, Zune (muziekdiensten van Microsoft) worden verweven in het systeem. Ook externe diensten als microblogdienst Twitter en ook Facebook worden in het systeem geïntegreerd.

Het zal nog even wachten zijn voordat de eerste toestellen in de winkels zullen verschijnen. Waarschijnlijk zullen de grote merken als Samsung, HTC en LG nog voor het einde van het jaar verschillende toestellen op de markt brengen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60