HTC kondigt HTC Desire HD en Desire Z aan

16-09-2010 |Tags: HTC, HTC Sense, HTC Desire HD, HTC Desire Z
nieuws
HTC heeft twee nieuwe topmodellen aangekondigd in hun Android smartphone-lijn. De HTC Desire HD zal, als de naam al doet vermoeden een groot display van maar liefst 4.3 inch hebben. De Desire Z is voorzien van een fysiek qwerty toetsenbord.

Beide toestellen werken met het populaire Android besturingssysteem.

De HTC Desire HD is voorzien van een 1GHz processor die de telefoon van de nodige rekenkracht voorziet. Verder is de smartphone voorzien van een 8 megapixel camera die video's kan opnemen in 720p HD resolutie. Daarnaast is de Desire HD het tweede toestel dat HTC introduceert met een Aluminium Uni body, een behuizing gemaakt uit één enkel stuk aluminium. Deze behuizingtechniek werd eerder al gebruikt bij de HTC Legend.

De HTC Desire Z is eveneens voorzien van dezelfde 1GHz processor. De camera in de Desire Z heeft een resolutie van 5 megapixel en kan ook video opnemen in 720p HD resolutie. Verder is 4GB aan geheugen beschikbaar. Daarnaast is de Desire Z voorzien van een volledig fysiek qwerty toetsenbordje. Dit maakt het versturen van mails en smsjes makkelijker.

Beide toestellen zijn voorzien van het populaire Android besturingssysteem met daaroverheen HTC's eigen Sense interface. Volgens HTC zijn de telefoons tevens uitgerust met diverse nieuwe functionaliteiten waaronder een technologie die het opstarten van de telefoons versneld en diverse nieuwe mogelijkheden in het besturingssysteem.

Samen met deze twee nieuwe telefoons introduceerd HTC ook een nieuwe website, htcsense.com. Hierop kunnen gebruikers hun telefoon op afstand beheren. Te denken valt aan de mogelijkheid de telefoon op afstand te laten rinkelen en op een kaart bekijken waar de telefoon zich op dat moment bevind.

De verkoopintroductie staat gepland voor volgende maand. De adviesprijzen voor de toestellen zijn voor de HTC Desire HD 579 euro en de Desire Z zal 499 euro gaan kosten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60