EA games toont interesse in Android systeem

20-09-2010 |Tags: Android, EA games, Android Market
nieuws
Android stijgt sterk in populariteit. Het marktaandeel van dit besturingssysteem voor mobiele apparaten als smartphones en tablets stijgt sterk. Zo sterk zelfs, dat steeds meer gameproducenten het belang van intreden op dit systeem zien.

EA games' financieel directeur Eric Brown gaf tijdens een speech op de 'Deutsche Bank 2010 Technology Conference' aan dat EA games sterke interesse heeft in het Google Android besturingssysteem. Eric Brown haalde een rapport aan waarin staat dat Android in 2014 wel eens een kwart van de smartphonemarkt zou kunnen hebben, waar Apple met hun iPhone achter blijft op zo'n 11%. Volgens Eric Brown een reden voor EA om zich te gaan richten op Android: "wij proberen onze mobile business zo te positioneren dat we voordeel kunnen halen uit die trend".

EA games lijkt echter nog niet tevreden met de huidige Android Market, de 'winkel' waarin de applicaties te downloaden zijn. "Ik denk dat de volgende groeiperiode voor Android zal voortkomen uit de ontwikkeling van een equivalent van App-Store voor het Android system". Deze tegenhanger van de app-store van Apple is er op dit moment al, de Android Market. Deze uitspraak lijkt dus aan te geven dat EA games de Android Market nog niet zo goed vind als de App-store van Apple, en dat Android deze dus zal moeten verbeteren.

Niet alleen EA games toont interesse in het Android systeem. Diverse andere spelletjesproducenten hebben de afgelopen maanden specialisten op het gebied van Android ontwikkeling in dienst genomen. Het ziet er dan ook naar uit dat binnen afzienbare tijd steeds meer 'echte' games zullen komen voor het systeem.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60