Consumentenbond: regels voor afrekenen per seconde

06-09-2010 |Tags: Tarieven
nieuws
De consumentenbond wil dat telecomaanbieders eerlijke tarieven berekenen aan hun klanten en deze ook duidelijk vermelden. De consumentenbond zegt dit naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat bellers gemiddeld 60% meer betalen als de provider afrekent per minuut in plaats van per seconde.

Het principe van de kosten afronden op gehele minuten vind altijd plaats naar boven. Belt men 2 minuten en 1 seconde, dan word er al voor 3 minuten in rekening gebracht. Op deze wijze gooit de consument dus eigenlijk 59 seconden weg, wat resulteert in een rekening voor de consument die gemiddeld 60% hoger is dan wanneer per seconde in rekening gebracht zou worden.

De meeste providers adverteerde de laatste jaren met afrekening per seconde. 'Zo betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk belt' was wat de providers communiceerden. Echter keren steeds meer providers terug naar het in rekening brengen van de kosten afgerond op hele minuten. KPN en Hi en telfort, welke beide onderdeel zijn van KPN deden dit al langer. Vodafone sluit zich nu bij hen aan, en berekent bij nieuw afgesloten abonnementen ook gehele minuten door aan de klant.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door Kassa, is de consument dus gemiddeld 60% duurder uit door deze manier van rekenen van beltijd. Een moderne vorm van diefstal, aldus het televisieprogramma. De consument is veel eerder door zijn belbundel heen en zal dus eerder buiten de bundel bellen, met hogere tarieven. Een veel hogere rekening ten gevolgen.

De consumentenbond pleit nu voor nieuwe regelgeving, desnoods bij wet, die providers verplicht per seconde af te rekenen. Volgens het Ministerie van Economische Zaken is dit echter niet mogelijk door regelgeving binnen de EU. Deze verbied namelijk ingrijpen door de overheid in prijsstructuren. Wel mag ingegrepen worden in geval van onderlinge prijsafspraken tussen telecomproviders. In dit geval zou hiervan echter geen sprake zijn, aangezien niet alle providers tegelijk terug gaan naar afrekening in hele minuten.
Opvallend te noemen is dat er wel een regelgeving bestaat die providers verplicht af te rekenen per seconde als het om gesprekken gaat tussen lidstaten van de EU.

Volgens de consumentenbond is het voor de consument niet te doen om bij te houden hoelang een gesprek duurt, om op deze manier ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk minuten verspillen. De consumentenbond roept de telecomproviders dan ook op zo duidelijk mogelijk hun prijzen en tarieven te communiceren. De overheid om ingrijpen vragen is een laatste optie voor de consumentenbond.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60