Apple versoepelt regels voor ontwikkelaars iOS

10-09-2010 |Tags: Apple, iPhone, iPhone Apps, Google Admob, Adobe
nieuws
Apple heeft zijn voorwaarden voor App-ontwikkelaars versoepeld. Ontwikkelaars mogen voortaan gebruik maken van ontwikkel-software van derden. Voortaan worden apps gemaakt met Adobe's Flash CS5 ook toegelaten in de App-store.

Eerder nog weigerde Apple nog applicaties in de app-store op te nemen die niet met Apple's eigen developer-kit gemaakt waren. Ontwikkelaars moesten het speciale programma van Apple zelf dus eerst aanschaffen. De rede voor deze regels van Apple was volgens Steve Jobs dat de apps die gemaakt waren met andere software van te lage kwaliteit zouden zijn.

Adobe had al geklaagd over de regelgeving van Apple rond de ontwikkeling van apps. Zowel de Europese Commisie als de Amerikaanse FTC (Federale Trade Comission) besloten een onderzoek in te stellen naar de regels die Apple hanteerde, en eventuele oneerlijke concurrentie die hiermee tot stand gebracht zou worden.

Naast het openstellen van de App-store voor applicaties gemaakt met software van derden is ook de advertentiemarkt voor de applicaties opengesteld. Andere aanbieders van advertenties voor applicaties, waaronder Google's Admob, zijn nu ook toegelaten om advertenties aan te bieden in apps. Google reageerde blij hierop. Nu de markt open staat voor meerdere aanbieders kunnen de ontwikkelaars aantrekkelijkere advertenties aanbieden en dus meer verdienen, waardoor ze de apps tegen lagere prijzen aan kunnen bieden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60