Apple kondigt nieuwe versies iOS aan

01-09-2010 |Tags: Apple, iPhone 4, iPhone 3Gs, iPhone 3G, Apple iPad, iOS 4.1, iOS 4.2, iOS 4
nieuws
Apple heeft verschillende nieuwe versies van iOS aangekondigd. Het gaan om versie 4.1 en 4.2 van het besturingssysteem van de iPhone en iPad. Verschillende nieuwe functies worden door de updates aan de apparaten toegevoegd. Eveneens worden verschillende problemen verholpen.

Versie 4.1 van iOS zal vanaf volgende week voor de iPhone beschikbaar zijn, en te downloaden zijn via iTunes. Naast een oplossing voor problemen met de nabijheidssensor en ondersteuning voor bluetooth bij de iPhone 3G brengt de update ook extra functies met zich mee. Enkele nieuwe mogelijkheden zijn het uploaden van HD-video via Wifi en kunnen er tv-shows worden gehuurd. Hoe dit in zijn werk gaat is niet precies bekend.

Ook maakt de nieuwe update het mogelijk HDR (High Dynamic Range) foto's te nemen met de telefoon. Dit is een techniek die één foto maakt, samengesteld uit verschillende zelfde foto's met een andere belichting. Hiermee wordt een surrealistisch beeld gecreëerd, een zeer leuke toevoeging aan de camera van de iPhone.

Daarnaast krijgt de iPhone ook de mogelijkheid verschillende multiplayergames te spelen tegen tegenstanders die bekenden zijn, of willekeurige tegenspelers. Deze nieuwe functie wordt 'Game Center' genoemd.

Naast versie 4.1 heeft Steve Jobs ook al de opvolger hiervan aangekondigd, iOS 4.2. Deze komt in november uit en komt naast de iPhone ook voor de iPad en iPod Touch beschikbaar. Een van de nieuwe functies die deze versie brengt is onder andere AirTunes, die het mogelijk maakt video, audio en afbeeldingen draadloos te streamen. Hoe dit in zijn werk gaat is niet bekend. Daarnaast word aan de iPad een functie toegevoegd waardoor er draadloos via het apparaat geprint kan worden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60