Adobe hervat Flash to iphone-app compiler

12-09-2010 |Tags: Adobe, Adobe Flash, iPhone apps
nieuws
Adobe heeft de ontwikkeling van de software-compiler die het mogelijk maakt Flash CS5 applicaties om te zetten in iPhone Apps weer opgepakt. Rede hiervoor is dat Apple de regelgeving omtrent de ontwikkeling van applicaties versoepeld heeft.

Bij de introductie van CS5, Adobe's grafische ontwikkelprogramma-kit, had Adobe de nieuwe functie aan Flash CS5 toegevoegd die het mogelijk maakte Flash applicaties om te zetten in iPhone apps. Apple besloot echter deze apps niet toe te laten in de App-store. Rede hiervoor zou zijn dat de applicaties van te lage kwaliteit zouden zijn. Ondanks aandringen van Adobe werden de Apps niet toegelaten. Hierop besloot Adobe de ontwikkeling van deze tool stop te zetten.

Apple heeft nu echter de regelgeving omtrent de ontwikkeling versoepeld, en laat nu ook Apps toe gemaakt met programmatuur van derden, waaronder Apps gemaakt met Adobe Flash CS5. Voor Adobe is dit rede om de ontwikkeling van deze tool weer op te pakken. Ontwikkelaars kunnen dus voortaan naast met Apple's eigen software voor de ontwikkeling van Apps ook weer gebruik maken van bijvoorbeeld Adobe Flash CS5 voor de ontwikkeling van hun iPhone apps.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60