KPN laat bellers betalen voor voicemailmelding

08-10-2010 |Tags: KPN, voicemail
nieuws
Bellen naar een mobiel nummer van iemand die aangesloten is bij KPN kan voor extra kosten zorgen. KPN laat namelijk een melding horen als de persoon die probeert bereikt te worden niet opneemt en de voicemail niet aan heeft staan.

KPN heeft recentelijk hun voicemailsysteem aangepast. Sinds deze wijziging moet de beller ook betalen als de gebelde persoon zijn voicemail niet aan heeft staan. De beller hoort na 30 seconden een bericht dat degene die hij probeert te bereiken niet beschikbaar is, en omdat deze persoon geen voicemail heeft er ook geen bericht achter gelaten kan worden. Deze boodschap betaald de beller echter voor, aangezien er een verbinding tot stand gebracht word.

Voorheen werden bellers, als er na 90 seconden nog steeds niet opgenomen werd de ingesprekstoon laten horen.

De OPTA ('Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit'), de organisatie die in Nederland de telecommarkt in de gaten houd noemt de nieuwe methode 'niet netjes'. Of het wel volgens de regels is om op deze manier de beller te melden dat er geen bericht kan worden achtergelaten is nog niet duidelijk, daar word op dit moment nog onderzoek naar gedaan. Wel adviseert de OPTA consumenten met klachten zich te melden bij consuwijzer.nl.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60