Firefox 4 bèta beschikbaar voor Android en Maemo

09-10-2010 |Tags: Mozilla Firefox, Android, Maemo
nieuws
Firefox, de grootste en populairste open-source internet browser heeft een bèta-versie uitgebracht van hun mobiele browser voor Android en Maemo telefoons. De nieuwe versie zou sneller en stabieler zijn dan de vorige versies van 'Firefox for mobile'.

Firefox 4 bèta zal als uiteindelijke naam 'Firefox 4 for mobile' meekrijgen. Nieuw in deze browser is de feature 'Layers', die scrollen, zoomen, animaties draaien en video's weergeven sneller zal moeten kunnen dan zijn voorgangers.

Ook heeft Mozilla een functie toegevoegd die bladeren door de browsergeschiedenis gemakkelijker maakt. Daarnaast word vanaf deze nieuwe versie ook multitouch ondersteuning toegevoegd aan de eigenschappen van de browser. Gebruikers kunnen voortaan inzoomen door met meerdere vingers op het display te bewegen.

Eerder al bracht Mozilla een Alpha versie uit van deze browser, een eerste testversie. Deze had al een techniek die het laden van pagina's versnelde. Daarnaast is vanaf deze versie ook Mozilla Firefox Sync toegevoegd, waardoor de gebruiker zijn favorieten, browsergeschiedenis en openstaande websites kan synchroniseren met de Firefox browser op de computer.

Wanneer de officiële versie van Mozilla's nieuwe browser uitkomt is nog niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60