Eerste Windows Phone 7 toestel komt 21 oktober

10-10-2010 |Tags: Windows Phone 7, Microsoft
nieuws
Het eerste Windows Phone 7 toestel is verkrijgbaar vanaf 21 oktober, althans, dat zegt Engadget. In een document dat de website heeft weten te bemachtigen (afkomstig van de Britse Telecomprovider Three) blijkt dat op 21 oktober 2010 het eerste toestel met Windows Phone 7 op de markt zal verschijnen.

Verder staat in het document vermeld dat het gaat om een toestel met een Super AMOLED display van 4 inch doorsnede. Aangezien Samsung op dit moment de enige fabrikant is die gebruik maakt van dit type displays is het aannemelijk dat het gaat om een Samsung toestel. Verder is bekend over de telefoon dat het gaat om een model met een 5 megapixel camera met auto-focus.

Naast kenmerken van de telefoon word ook gesproken over kenmerken van het Windows Phone 7 besturingssysteem. Zo zouden kopers toegang hebben tot de app-market van Windows Phone 7, die ten tijde van de introductie op 21 oktober zo'n 2000 apps zal bevatten. Dit zijn er heel veel minder dan de concurrentie. Apple heeft voor de iPhone meer dan 250.000 apps en Android bied ruim 100.000 apps aan. Het aantal apps dat Microsoft tijdens de introductie beschikbaar heeft voor Windows Phone 7 zal echer wel snel gaan groeien naarmate er meer toestellen met dit systeem in de winkels zullen verschijnen.

Aanstaande maandag houdt Microsoft verschillende evenementen waar de pers zal worden ingelicht over de introductie van het systeem. Daarnaast zullen naar verwachting op deze evenementen verschillende Windows Phone 7 toestellen onthuld worden.

Microsoft heeft fabrikanten van smartphones verboden informatie vrij te geven over hun toestellen en de introductie hiervan. Het bedrijf wil de lancering graag geheel in eigen hand houden. Voor informatie over modellen is de consument dus volledig afhankelijk van Microsoft. Er zijn echter al regelmatig smartphones opgedoken die gebruik maken van Windows Phone 7 als besturingssysteem. Voorbeelden hiervan zijn de HTC HD7, Samsung Omnia 7 en de LG Optimus 7. Verwacht word dan ook dat onder andere deze toestellen tijdens de evenementen onthuld zullen worden.

Smartphones met Windows Phone 7 zullen ook dit jaar nog in Nederland verkocht gaan worden. Tijdens de introductie bieden deze echter nog geen volledige ondersteuning voor alle diensten. MarketPlace (de 'winkel' waar applicaties gedownload kunnen worden), Xbox Live en Zune (muziekdiensten) zullen niet officieel in Nederland te gebruiken zijn. Ook de Nederlandse versie van het systeem zal naar verluid tot medio 2011 op zich laten wachten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60