Android meest verkochte systeem in de VS

06-10-2010 |Tags: Android
nieuws
Android is zeer populair, het besturingssysteem wint snel marktaandeel. In de VS is Android nu zelfs het populairste Smartphone bestruringssysteem. Bijna een derde van de nieuwe verkochte smartphones draait op het besturingssysteem van Google, en laat daarmee de Apple iPhone, Symbian en Blackberry toestellen achter zich.

Onderzoeksbureau Nielsen, toonaangevend in marktonderzoeken, heeft dit bekend gemaakt. Ongeveer een derde van de nieuw verkochte smartphones in de VS is dus gebaseerd op het Android OS. Tweede staat BlackBerry, met 26 procent van de nieuw verkochte toestellen. Vlak daarachter eindige de iPhone, met 25 procent van de nieuw verkochte toestellen.

Nielsen heeft dit onderzoek uitgevoerd met gegevens die verzameld zijn vanaf begin 2010 tot augustus dit jaar. Hieruit kwam naar voren dat Android op dit moment dus het populairste systeem is. Opvallend is dat deze populariteit het afgelopen jaar sterk toegenomen is. Begin 2010 koos slechts 14 procent voor een Android toestel. Het populairste systeem was toen al ruime tijd Blackberry met 34 procent. Android heeft dus sterk gewonnen aan populariteit, ten koste van BlackBerry.

Daarnaast heeft ook APple met hun iPhone aandeel verloren. Begin dit jaar waren nog 32 procent van alle verkochte toestellen in de VS van Apple, dat percentage is gedaald naar 25 procent.

De marktaandelen van de verschillende merken is anders verdeelt. Android heeft zijn marktaandeel vergroot van begin 2010 8 procent naar 19 procent in augustus. Deze groei ging vooral ten koste van BlackBerry, die zo'n 5 procent moest inleveren aan marktaandeel in de VS. Blackberry is echter met 31 procent marktaandeel nog steeds de grootste. De Apple iPhone bleef gelijk op ongeveer 28 procent marktaandeel.

Eerder al bleek dat Android meer toestellen verkocht dan Apple deed in de VS. Dit blijkt nu dus ook uit de onderzoekscijfers van Nielsen.

Klik op een afbeelding voor grote weergave


Advertentie:
123inkt.nl

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60