Update moet iPhone4 verbindingsprobleem oplossen

28-06-2010 |Tags: Apple, iOS 4, iPhone 4, iPhone 4 Death Grip
nieuws
Een update voor het nieuwe iOS4 besturingssysteem installeren zou de oplossing moeten zijn, althans, dat is wat verteld wordt.

De nieuwe iPhone was nog niet verkrijgbaar, of de klachten stroomden al binnen over een wegvallende verbinding bij het op een bepaalde manier vasthouden van de telefoon. Houd men namelijk de telefoon zo vast dat de linker onderzijde in de hand ligt, dan valt de verbinding weg. Dit gebeurt doordat op deze plek de twee antennes van de telefoon samenkomen. Wordt deze plek door de hand bedekt, dan komen de antenne van de 3G en gms verbinding en de andere antenne die zorg draagt voor de wifi, bluetooth en GPS signaal met elkaar in verbinding te staan. Gevolg is het wegvallen van de 3G verbinding. Echter, een update van de systeemsoftware zou de oplossing voor het probleem zijn.

Normaal gesproken zou de telefoon, bij het verkeerd vasthouden namelijk wel een dip in het signaal ten gevolgen hebben, maar deze dip behoort dan opgevangen te worden door over te schakelen naar een andere frequentie. Echter in het nieuwe iOS4 besturingssysteem, waarvan de nieuwe iPhone4 gebruik maakt, is het overschakelen naar een andere frequentie niet goed afgesteld. Hierdoor valt het signaal weg in plaats van een overschakeling naar een andere frequentie uit te voeren.

Een update van het nieuwe systeem zou deze problemen met schakelen moeten verhelpen en ervoor zorgen dat de verbinding niet helemaal meer wegvalt. Het verzwakken van het signaal is niet te voorkomen, gezien het design van de iPhone4. De antennes zullen namelijk nog steeds elkaar blijven storen, alleen zal er dus als oplossing overgeschakeld worden naar een andere frequentie.

Dat het probleem ligt in het nieuwe iOS4 besturingssysteem wordt gebaseerd op verhalen over de update naar deze versie van het besturingssysteem op iPhone 3GS toestellen. Gebruikers van dit toestel klagen namelijk ook over wegvallende verbinding na het uitvoeren van de update naar iOS4.

Vanaf volgende week zal naar verluid de iOS4.1 update beschikbaar zijn. We zijn benieuwd of deze update daad werkelijk verandering brengt!

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60