Sony Ericsson kondigt 3 nieuwe telefoons aan

17-06-2010 |Tags: Sony Ericsson, Xperia X8, Yendo, Cedar
nieuws
Sony Ericsson komt met 3 nieuwe telefoons. Het gaat om de Sony Ericsson Xperia X8, de Cedar en de Yendo.

Xperia X8
De eerste telefoon, de Xperia X8 is de duurste van de 3. Voor ongeveer 260 euro krijg je een telefoon die het gat opvult tussen de grote Xperia X10 en de Xperia X10 mini, qua formaat en specificaties. De X8 is onder andere voorzien van een 3 inch touchscreen, een 3.2 megapixel camera, 600Mhz processor, GPS, Wifi en 3G HSDPA verbinding. De X8 werkt op Android versie 1.6 en valt daarmee dus te zien als het kleinere broertje van de Xperia X10.

Cedar
Het tweede model dat Sony Ericsson aankondigde is de Cedar. Deze telefoon, onderdeel van de greenHeart serie van Sony Ericsson, is een telefoon gericht op milieuvriendelijkheid. Deze telefoon is gemaakt van milieuvriendelijke materialen als gerecycled plastic en verf op waterbasis. Daarnaast is de telefoon voorzien van een zeer zuinige oplader. Qua specificaties is de Cedar niet erg opvallend. Hij is voorzien van een 2 megapixel camera met VGA 30fps video-opname, 2.2 inch 240 x 320 pixels display, 3G met HSDPA snelheid en een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. De verwachte verkoopprijs ligt rond de 100 euro.

Yendo
Tot slot is er nog de Yendo. Deze telefoon heeft het Walkman label, waardoor deze telefoon vooral gericht op het afspelen van muziek gericht zal zijn. De Yendo heeft een 2.6 inch display met een resolutie van 240 x 320 pixels, een 3.5mm koptelefoonaansluiting, 2 megapixel camera en bluetooth. 3G verbinding ontbreekt. Daarmee is dit een redelijk eenvoudig toestel, maar de verwachte prijs van 119 euro en de verschillende kleuren waarin de telefoon beschikbaar komt (zwart, blauw, groen, oranje, roze, paars, rood, zilver, wit en geel) maken dit allemaal goed. Een leuke telefoon voor niet te veel geld dus.

Verwacht wordt dat de telefoons vanaf het derde kwartaal van dit jaar in de winkels zullen liggen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60