Nokia smartphones vanaf 2011 uitgerust met NFCchip

20-06-2010 |Tags: NFC, near field communication, Nokia
nieuws
Topman Anssi Vanjoki van Nokia gaf tijdens een congres in Helsinki aan dat vanaf volgend jaar alle Nokia smartphones zullen worden uitgerust met een NFC-chip.

NFC staat voor 'Near Field Communication'. Dit houd in dat de telefoon data kan uitwisselen met andere apparatuur door de telefoon alleen maar in de buurt van het apparaat te houden (zo'n 10 centimeter afstand). Toepassingen voor deze technologie zijn het uitwisselen van bestanden tussen telefoons door ze alleen maar bij elkaar te houden, betalen door de telefoon tegen een speciaal betaalautomaat te houden of bijvoorbeeld als ticket tijdens het reizen.

Het verschil met Bluetooth, een andere technologie die draadloos uitwisselen van bestanden mogelijk maakt, is dat de verbindingstijd bij NFC zeer kort is, namelijk ongeveer een tiende van een seconde. Dit maakt het bijna onmogelijk het signaal af te luisteren, en daarmee een zeer betrouwbare en veilige manier van communiceren.

Nokia hoopt door vroeg in te springen op een stijgende populariteit van deze technologie op dit gebied een voorsprong op de concurrentie te behalen. Dit is voor Nokia ook de reden om vanaf 2011 hun smartphones met deze functionaliteit uit te rusten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60