Na HTC komt ook Samsung met een 4G gsm

28-06-2010 |Tags: Samsung, 4G, Wimax, Android, smartphones
nieuws
4G, de opvolger van 3G komt steeds dichterbij. Nadat HTC eerder dit jaar hun eerste Wimax 4G telefoon aankondigde, de HTC EVO, komt ook Samsung nu met een eerste 4G telefoon. Beide toestellen zijn echter voorlopig nog alleen in de VS te gebruiken.

Samsungs 4G telefoon draagt de naam EPIC en is afgeleid van Samsung's Galaxy S smartphone. De EPIC is voorzien van een Hummingbird-processor. Deze processor dei door Samsung zelf ontwikkeld is, is gebaseerd op de Cortex A8-core en heeft een kloksnelheid van 1GHz.
Als besturingssysteem is gekozen voor Android 2.1 welke in de toekomst te updaten is naar versie 2.2. Verder is de telefoon voorzien van een 4 inch groot Super Amoled touchscreen, een 5 megapixel camera met LED-flitser, camera aan de voorzijde, een volledig uitschuifbaar qwerty toetsenbordje en dus 4G Wimax verbinding.

Wimax, een van de 4G technologie├źn wordt op dit moment in de VS gebruikt. In Europa zien de providers meer in een andere 4G variant, Ite. Dit maakt het dan ook onwaarschijnlijk dat de EPIC ook in Europa uit zal komen. Wel wordt verwacht dat Samsung een soortgelijk toestel zal uitbrengen voor de Europese markt, die dan dus via Ite als 4G variant werkt.
Het voordeel van het nieuwe 4G netwerk is dat er nog hogere verbindingssnelheden mogelijk zijn. Diensten als Internet, videobellen en mailen zullen dus nog veel sneller kunnen als bij telefoons die via 3G werken.

Samsung is niet het eerste merk dat in samenwerking met de Amerikaanse telecomprovider Sprint een 4G toestel introduceerd. HTC liet eerder dit jaar de HTC EVO aan het publiek zien, een smartphone die ook op Android draait.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60