iPhone4 heeft problemen met antenne

26-06-2010 |Tags: Apple, iPhone 4, iPhone 4 Death Grip
nieuws
De Apple iPhone wordt geleverd sinds 24 juni, en nu al regent het klachten. Veel mensen zijn erg blij met hun nieuwe aanwinst, voor sommigen is de teleurstelling echter groot. Er zijn namelijk diverse problemen met de telefoon die na de introductie naar voren gekomen zijn.


Gele vlekken in scherm
Ten eerste zijn er verschillende filmpjes opgedoken op het internet waarin gele vlekken in het display van de nieuwe telefoon te zien zijn. Gelukkig zijn deze vlekken tijdelijk en verdwijnen ze als het goed is snel. De oorzaak van de vlekken is te vinden in het productieproces van het display.


Onbreekbaar glas
Naast vlekken in het scherm wordt er geklaagd over het 'bijna onbreekbare geharde glas', wat in werkelijkheid toch niet zo onbreekbaar blijkt. Nadat de telefoon 4 keer is laten vallen van een hoogte van ongeveer een meter zit er toch echt een flinke barst in de achterkant van de telefoon.


Wegvallende verbinding
Tot slot is het belangrijkste en grootste probleem de antenne. Deze verliest signaal als de telefoon op een bepaalde manier vastgehouden wordt. Wordt de linker-onderhoek van de telefoon namelijk met de hand afgedekt, dan zakt de verbinding helemaal weg.
De reactie van Apple: 'De antennes voor verschillende functies komen bij elkaar in de linker onderhoek van de telefoon. Door deze met de hand op die plek aan te raken worden de antennes wet elkaar in contact gebracht via het zweet van de hand. Dit zorgt voor afzwakking van het signaal'. Volgens Apple heeft elke telefoon wel een plek die gevoelig is voor aanraking en afzwakking van het signaal tot gevolg zal hebben. De enige oplossing die Apple heeft: 'U houdt de telefoon verkeerd vast, houdt hem anders vast of gebruik een van de vele beschikbare hoesjes'.
Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, een telefoon houdt je over het algemeen juist wel vast met je linker hand over de linker onderhoek, Apple tenminste in zijn reclame-uitingen meestal wel. Hier is herhaaldelijk te zien dat de nieuwe iPhone 4 in de linkerhand ligt met de hand over de linker onderhoek.

Of er een oplossing voor het antenne probleem komt is niet bekend, verwacht wordt dat dit niet het geval zal zijn gezien de reactie van Apple.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60