Google verwijderd Android Apps op afstand van gsms

26-06-2010 |Tags: Google, Android Market, apps, smartphones
nieuws
Google heeft het recht Android Apps van afstand te verwijderen van telefoons van gebruikers voor het eerst gebruikt. Dit tot woede van veel gebruikers.

Google is in opspraak gekomen nadat het bedrijf op afstand twee applicaties verwijderd heeft van Android toestellen. Het gaat om een tweetal applicaties die gemaakt waren voor veiligheidsonderzoek. Echter was de beschrijving van de applicaties misleidend, wat volgens Google ook de rede is geweest om over te gaan tot verwijdering.

Google benadrukt dat de applicaties niet schadelijk waren en ook geen persoonlijke gegevens doorspeelden aan derden. Daarnaast was de applicatie al niet meer te downloaden en hadden de meeste mensen die de applicatie wel gedownload hadden hem zelf al weer verwijderd. Google omschrijft de door het bedrijf ondernomen stap dan ook als 'een opruim actie', een middel om de laatste rondzwervende applicaties te verwijderen.

De applicaties waren te downloaden via de Android Market, de 'winkel' waarin de applicaties voor Android toestellen te downloaden zijn. In de voorwaarden van deze applicatie-winkel staat vermeld dat Google het recht heeft applicaties te verwijderen op afstand. Echter heeft het bedrijf er nog nooit gebruik van gemaakt, tot nu. Volgens Google is het op afstand verwijderen alleen bedoeld om veiligheid te garanderen, waar het hier echter om een onschadelijke App ging. Dit is ook de rede van de kritiek op de actie van Google.

Hopelijk is Google geschrokken van de kritiek op deze actie en zullen ze in de toekomst wat voorzichtiger omgaan met het recht tot verwijderen op afstand.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60