Apple iPhone 4 officieel

08-06-2010 |Tags: Apple,iPhone 4, Apple iOS4
nieuws
De Apple iPhone 4 is een feit. Steve Jobs heeft gisterenavond het nieuwste speeltje van Apple onthuld. Het uiterlijk verraste niet, aangezien de telefoon de laatste maanden al verschillende malen gespot was. Echter de specificaties vielen des te meer op.

Er is veel veranderd aan de nieuwe iPhone ten opzichte van de iPhone 3Gs. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de 3Gs zijn:

Behuizing:
De behuizing van de nieuwe iPhone is gemaakt van staal. Dit metalen frame dient tevens als antenne. Aan deze stalen behuizing zitten alle componenten verbonden. De voorzijde van de telefoon zijn voorzien van een nieuw ontwikkelde glazen display. Ook de achterzijde is voorzien van hetzelfde glas.

Display:
Het display van de nieuwe iPhone 4 is een gehard glazen touchscreen. Dit speciale glas is volgens Apple zeer sterk (30 keer sterker dan een kunststof display) en daardoor zeer krasbestendig. Niet alleen de voorzijde is van dit glas voorzien, de achterzijde is eveneens van dit materiaal voorzien.
Het display heeft een resolutie van 960 x 640 pixels en is 3,5 inch groot. Hiermee is de resolutie maar liefst 4x hoger dan die van zijn voorgangers.

Batterij:
Een andere grote verandering ten opzichte van de voorgangers is de batterij. Deze kon door het verkleinen van het formaat van de processor een stuk groter gemaakt worden. Dit heeft een langere levensduur als voordeel (tot 40% meer gesprekstijd dan zijn voorganger).

Videogesprekken:
Door de toevoeging van een tweede camera aan de voorzijde van de telefoon is het mogelijk videogesprekken te voeren. Dit betekend dat men niet alleen meer met elkaar praat tijdens het bellen, maar elkaar ook nog eens live ziet. Deze toevoeging is echter in 2010 sowieso alleen nog via Wifi mogelijk. Daarnaast werkt het alleen onderling tussen iPhone 4-gebruikers, beide gespreksdeelnemers dienen dus een iPhone 4 te hebben.

Camera:
Naast de camera voor video-gesprekken aan de voorzijde van de telefoon, is ook de achterkant voorzien van een camera om foto's en video-opnames mee te maken. Deze 5 megapixel camera maakt uitstekende foto's en is daarnaast ook nog eens geschikt voor 720P 30fps HD-video-opname. Tot slot is de camera ook nog eens voorzien van een LED-flits.

Verbinding:
de nieuwe iPhone is uiteraard ook weer voorzien van de modernste verbindingsmogelijkheden. Wifi, 3G HSDPA, bluetooth 2.1, alles is aanwezig.

iOS4:
Het nieuwe besturingssysteem van Apple's iPhone heeft een nieuwe naam gekregen, iOS4. Dit systeem heeft een aantal nieuwe toevoegingen als bijvoorbeeld volledige multitasking ondersteuning. Dit maakt het mogelijk meerdere applicaties tegelijk draaiende te hebben. Daarnaast is de mogelijkheid mapjes te maken waarin applicaties gesorteerd kunnen worden toegevoegd. Ook het mailprogramma is verder verbeterd, video-bewerkings-software (iMovie) is toegevoegd zodat opgenomen video's direct aangepast kunnen worden etc.


De nieuwe iPhone zal vanaf volgende week in de VS, Frankrijk, Duitsland, UK en Japan verkrijgbaar zijn. De rest van Europa volgt in Juli. Over de prijs van de iPhone 4 is nog wat onduidelijkheid. In de VS zal het toestel worden verkocht voor $199 (16GB) en $299 (32GB) in combinatie met een abonnement. Of de prijzen in Europa op eenzelfde niveau liggen is helaas nog niet bekend.


Bron: Apple

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60