Winst HTC overtreft verwachtingen: 33% groei

06-07-2010 |Tags: HTC
nieuws
Taiwanese telefoonmaker HTC presenteerde vandaag zijn winstcijfers. Het afgelopen kwartaal was winstgevend, meer zelfs dan het bedrijf zelf vooraf verwacht had.

HTC, een van de grote merken op het gebied van Smartphones, verkoopt de laatste jaren steeds meer telefoons. Het bedrijf maakt een grote groei door, in Europa, Aziƫ en zelfs in Amerika wat over het algemeen een moeilijke markt is voor producenten van mobiele telefoons. Zelfs in deze moeilijke markt zijn HTC gsm's razend populair. Zo populair zelfs dat de eigen winstverwachting van het bedrijf met ruim 30% overschreden is.

Waar HTC in het tweede kwartaal vorig jaar nog 202 miljoen dollar winst maakte, bleek de winst dit jaar niet minder dan 268 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal. HTC is dan ook blij met deze winststijging van 33%, zeker gezien de moeilijke economische tijden.
De winstverwachting voor het gehele jaar heeft HTC niet bijgesteld na het positieve resultaat van het tweede kwartaal dit jaar. Verwacht wordt echter dat de jaarresultaten ook zeer positief zullen zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60