Wereldwijd 5 miljard mobiele telefoonaansluitingen

16-07-2010 |Tags: netwerk
nieuws
Wereldwijd zijn er meer dan 5 miljard mobiele telefoonaansluitingen, aldus netwerkbedrijf Ericsson. Vorige week werd de 5 miljardste aansluiting tot stand gebracht.

5 miljard aansluitingen is het zevenvoudige van het aantal verbindingen dat er 10 jaar geleden was. Toen waren er nog zo'n 720 miljoen aansluitingen. Dagelijks worden er ruim 2 miljoen aansluitingen toegevoegd, vooral in landen als China en India.

In Nederland zijn al een aantal jaar rond de 20 miljoen aansluitingen, op dit moment 21.1 miljoen om precies te zijn, wat neer komt op ongeveer 1.3 aansluitingen per inwoner. Dit valt te verklaren aangezien veel mensen twee of meer mobiele telefoons hebben, een voor privé gebruik en een zakelijke gsm.

De grootste toename valt te zien in landen waar men niet heel veel te besteden heeft en waar de voorzieningen voor vaste telefonie niet goed zijn. In deze gebieden is voor veel mensen een mobiele telefoon de eerste telefoon die ze ooit hebben gehad, vaste telefoons waren gewoonweg niet mogelijk door het ontbreken van de bekabeling. Ook internet en mail wordt in deze landen vaak voor het eerst gebruikt via mobiele telefoons aangezien de voorzieningen voor vast internet gewoonweg ontbreken.

Het aantal verbindingen zal alleen maar blijven stijgen. Er worden steeds meer netwerken aangelegd, ook in ontwikkelingslanden. Daarnaast dalen de kosten van mobiele telefoons en het mobiel bellen steeds meer, waardoor het voor steeds meer mensen mogelijk wordt zich een mobiele telefoon te veroorloven.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60