Update HTC Desire naar Android 2.2 start deze week

29-07-2010 |Tags: HTC, Android, Android 2.2 Froyo, HTC Desire, HTC Wildfire, HTC Legend
nieuws
HTC heeft bekend gemaakt deze week nog te beginnen met het verspreiden van de update naar Android Froyo, versie 2.2 van het besturingssysteem. De eerste telefoon die aan de beurt is is de HTC Desire, het topmodel van het bedrijf.

Vanaf donderdag deze week gaat HTC starten met het aanbieden van de update naar versie 2.2, zo heeft Benelux-directeur Mark Moons bekend gemaakt. HTC is hiermee de eerste fabrikant van mobiele telefoons die de update aan gaat bieden. Gebruikers van de Desire zijn de eersten de dit systeem kunnen gaan gebruiken en zullen de update automatisch binnenkrijgen via 3G of wifi. Vanwege de grote bandbreedte die dit vraagt wordt de update niet gelijk aan iedere gebruiker aangeboden, maar zal telkens uitgebreid worden naar een grotere groep, beginnend met de eerste groep gebruikers in Nederland aanstaande donderdag.

Naast gebruikers van de Desire heeft HTC laten weten ook gebruikers van andere modellen de update beschikbaar te stellen. Zo zullen de Wildfire en Legend over een tijdje ook geüpdatet kunnen worden naar de nieuwe Android versie. De populaire Hero, de voorganger van de Legend zal helaas niet voorzien worden van de update. Deze telefoon werd origineel geleverd met versie 1.5 van Android en is kort geleden geüpdatet naar versie 2.1. Het ziet er dus naar uit dat de Hero op deze versie zal blijven steken.

Aan de update naar versie 2.2 zitten een aantal voordelen verbonden. Zo is het systeem sneller dan zijn voorganger, ook zal flash beter ondersteund gaan worden. Daarnaast kunnen applicaties voortaan op de SD kaart geïnstalleerd worden, waardoor er vrijwel een onbeperkt aantal applicaties kan worden gedownload. Ook zullen updates voor applicaties niet meer handmatig gedownload hoeven te worden, maar kan de gebruiker instellen welke apps automatisch hun updates mogen binnenhalen. Daarnaast heeft ook de zoekfunctie in de telefoon verbeteringen ondergaan. Zo wordt het door de update mogelijk ook binnen applicaties te zoeken.

Deze week dus nog kunnen de eerste gebruikers van de Desire dus de update ontvangen. Naast de bovengenoemde voordelen wordt er ook gesproken van een verbetering van de video-opname kwaliteit voor de Desire. Deze zou verhoogd worden naar een 720p- resolutie. Of dit echter daad werkelijk gaat gebeuren is onduidelijk en zal dus nog even afwachten zijn.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Mooi dat die update er nu komt. Lijkt me best handig dat voortaan de updates gewoon automatisch binnenkomen. Daarnaast is het zoeken in apps natuurlijk ook een handige toevoeging. Hopelijk wordt HD filmen ook echt mogelijk en dan ook voor de Legend. Dat zou de update nog veel beter maken. Weet iemand daar al meer over, over de HD-film mogelijkheden?
29-07-2010, 13:16u

Samsung Galaxy S4 - 468x60