T-mobile zet mobiele antennes in tijdens WK-finale

11-07-2010 |Tags: T-mobile, netwerk
nieuws
T-mobile gaat tijdens de Finale van het WK extra mobiele antennes inzetten. Normaal zijn deze antennes bedoeld voor tijdens grote festivals. T-mobile voorziet grote pieken in het SMS- en belverkeer tijdens de finale, die het bedrijf wil opvangen door het inzetten van de tijdelijke zendmasten.

Eindelijk is het weer zo ver, Nederland staat in de finale van het WK. Leuk voor Nederland en alle supporters, voor de telecomproviders minder leuk. Deze hebben vaak veel problemen met overbezetting op het netwerk tijdens grote wedstrijden.
Veel meer dan anders wordt er namelijk gebeld en ge-sms't gedurende de wedstrijden. Het grootste probleem is de onvoorspelbaarheid van het verkeer. Vlak voor en na de wedstrijd zijn er grote pieken te zien in het verkeer. Tijdens de wedstrijd is het echter zeer rustig. Wordt er gescoord, dan komt er ineens een zeer grote piek in het bel en sms-verkeer.
Deze pieken zijn erg belastend voor de netwerken, en kunnen in sommige gevallen ervoor zorgen dat de netwerken plat gaan, met wegvallen van bereik als gevolg. Dit was in de kwart finale bijvoorbeeld het geval bij Vodafone, toen konden Vodafone klanten niet bellen en sms-en.

Om dit soort overbezetting te voorkomen heeft T-mobile ervoor gekozen mobiele zendmasten in te zetten tijdens de finale. Deze zendmasten moeten ervoor zorgen dat, ook tijdens de pieken, er gewoon zonder problemen gebeld en ge-sms't kan worden. Daarnaast zal er ook extra personeel ingezet worden om het belverkeer in de gaten te houden.

Dergelijke mobiele zendmasten worden normaal ingezet tijdens grote evenementen. T-mobile voorziet echter zeer grote drukte en heeft daarom besloten tijdens de finale ook dergelijke masten in te gaan zetten.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60