T-mobile wil Google laten betalen gebruik netwerk

23-07-2010 |Tags: T-mobile, Google, netwerk
nieuws
Mobiele telefoons kunnen steeds meer. Weergeven van video en downloaden van applicaties zijn tegenwoordig zeer populair. Dit echter wel bandbreedte van de netwerken, zoveel zelfs, dat T-mobile extra kosten wil gaan doorberekenen aan onder andere Google voor het gebruik van hun netwerk voor dit soort diensten.

Het gaat om diensten die veel dataverbruik vereisen als bijvoorbeeld videodiensten. T-mobile wil dat de bedrijven die deze diensten aanbieden, Apple en Google als voorbeelden, gaan betalen voor de bandbreedte die deze diensten in gebruik nemen op het netwerk van T-mobile. Dit gebruik van het netwerk kost T-mobile namelijk erg veel geld.

René Obermann van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-mobile, geeft aan dat de gesprekken met de verschillende bedrijven al begonnen zijn. Het is logisch dat aanbieders van deze 'Gratis diensten' gaan betalen voor het dataslurpende verbruik op het netwerk, aldus de topman. T-mobile heeft hoge kosten aan het dataverbruik van deze voor de consument gratis diensten, het is logisch dat dan de aanbieders van de diensten moeten betalen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60