RIM komt met backup-app Blackberry voor consument

12-07-2010 |Tags: Blackberry Protect, Smartphones, backup
nieuws
RIM, het moederbedrijf van de populaire Blackberry Smartphones, is begonnen met het testen van een nieuwe dienst, Blackberry Protect. Dit is een programma voor Blackberry telefoons waarmee gebruikers backups kunnen maken van hun telefoon, deze terug kunnen zetten en ook gegevens kunnen verwijderen op afstand.

Voor zakelijke klanten waren deze mogelijkheden al langer beschikbaar via Blackberry Enterprise Server. Nu wordt er dus ook een versie voor consumenten getest. Net als de zakelijke variant worden de gegevens opgeslagen op een server van RIM. Deze gegevens zijn bij verlies of diefstal op elke andere Blackberry telefoon weer terug te zetten.

Naast het backuppen van gegevens kunnen gebruikers bij verlies hun telefoon met behulp van Blackberry Protect gemakkelijk terug vinden via GPS. Ook behoort het tot de mogelijkheden een bericht in het scherm van een gestolen/verloren Blackberry te plaatsen. Tot slot behoren blokkering van afstand en op afstand verwijderen van de gegevens op de telefoon tot de mogelijkheden.

Blackberry Protect zal gratis beschikbaar zijn voor alle Blackberry gebruikers. Enige vereiste voor het programma is een Blackberry telefoon uit de 8000- of 9000-serie en minimaal Blackberry OS 4.6.1. Daaronder vallen de huidige modellen Curve 8520, Bold 9700 en Storm2 9520. Ook de nieuwe Pearl 3G 9105, die binnenkort uitkomt, zal Protect ondersteunen.

Blackberry is niet de enige die een dergelijk programma introduceert. Diverse andere platformen hebben soortgelijke programma's, die in sommige gevallen betaalde applicaties zijn.

Blackberry Protect bevind zich op dit moment in een testfase. Later dit jaar zal er een testversie beschikbaar komen waarmee consumenten voor het eerst het programma kunnen testen. Wanneer Blackberry Protect definitief beschikbaar komt is nog niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60