Nokia verkoopt 42% meer smartphones

23-07-2010 |Tags: Nokia, smartphones
nieuws
Nokia heeft 42% meer smartphones verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar in vergelijking met het 2e kwartaal van vorig jaar. Daarmee is Nokia nog altijd de grootste fabrikant van mobiele telefoons.

De omzet van de Finse telefoonfabrikant steeg echter met maar 12%. Dit is te verklaren door het feit dat de smartphones gemiddeld steeds goedkoper worden. Waar Nokia een jaar geleden gemiddeld nog zo'n 181 euro kreeg per verkochte smartphone was dat dit jaar nog maar 143 euro.
Het aantal verkochte toestellen in het afgelopen kwartaal lag rond de 24 miljoen toestellen. Dit ligt nog altijd ver boven de aantallen die de concurrenten verkopen. Apple blijft steken op zo'n 8 miljoen iPhones en RIM verkocht ongeveer 10 miljoen Blackberry's.

Volgens Nokia is de omvang van de smartphone markt eveneens met 42% toegenomen. Dit houdt in dat het bedrijf net zo snel groeit als de smartphonemarkt en dat het marktaandeel dus gelijk blijft. Op dit moment heeft Nokia op de smartphonemarkt een marktaandeel van 41% en is hiermee marktleider.

De groei van 42% in het aantal verkochte toestellen heeft Nokia vooral te danken aan de toename in populariteit van smartphones. Vooral de goedkopere Symbian toestellen verkopen goed. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de Nokia 5230, een touchscreen toestel dat draait op Symbian S60v5 en voor ongeveer 140 euro in de winkels ligt.

De totale omzet van Nokia het afgelopen kwartaal bedraagt ongeveer 10 miljard euro, een stijging van ongeveer 1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook het totale aantal toestellen dat het merk verkocht steeg, naar 111,1 miljoen, wat neer komt op een stijging van ongeveer 8%. De winst echter daalde met 20% naar 660 miljoen euro.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60