Microsoft stopt met eigen KIN-telefoons

01-07-2010 |Tags: Microsoft, KIN, Windows Phone 7
nieuws
Microsoft startte twee maanden geleden nog trots de verkoop van de nieuwe KIN telefoons. Nu al stopt het bedrijf met deze telefoons, waarschijnlijk door tegenvallende verkoopresultaten.

De Microsoft KIN-telefoons zijn met hun uiterlijk en applicaties voor Social Netwerken vooral op jongeren gericht. Ze zien er apart uit en zeker niet saai, wat aansluit bij wat jongeren graag willen: opvallen. Echter blijken de toestellen niet zo populair als gehoopt. Sinds de start van de verkoop schijnen er niet meer dan een paar honderd telefoons verkocht te zijn.

De telefoons zijn dus niet zo populair. Als mogelijke oorzaak hiervoor wordt genoemd dat de telecomoperator die de telefoon aanbied, Verizon, tarieven rekent die ook voor smartphones gerekend worden. Hierdoor is de telefoon te duur voor de beoogde doelgroep.

Microsoft laat in een reactie weten dat ze niet stoppen met de verkoop via Verizon, maar dat de geplande introductie in Europa wel geannuleerd wordt. Daarnaast wordt het team binnen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de KIN's samengevoegd met het Windows Phone 7 team samengevoegd. Deze uitspraken lijken alleen maar te bevestigen dat het KIN-tijdperk ten einde komt. Dit maakt het voor de KIN-bezitters onduidelijk of zij in de toekomst nog op updates kunnen rekenen.
Bron: Z24

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60