Microsoft Silverlight nu ook mobiel

08-07-2010 |Tags: Microsoft Silverlight, Nokia, Symbian S60v5, Adobe Flash, Nokia N97, Nokia N97 Mini, Nokia 5800 XpressMusic
nieuws
Micrsoft heeft een mobiele versie van Microsoft Silverlight uitgebracht, een alternatief voor Adobe's flash player. Deze introductie is samen met Nokia uitgevoerd. Het programma zal dus ook alleen voor een aantal Nokia GSM's verkrijgbaar zijn die draaien op het Symbian S60v5 besturingssysteem.

Officieel wordt Silverlight ondersteund door slechts 3 toestellen, de Nokia 5800 XpressMusic, de N97 en de N97 mini. De applicatie is via deze toestellen te downloaden via de Ovi Store en zal ondersteuning bieden via onder andere de standaard internetbrowser van deze toestellen.

Silverlight, een programma voor het weergeven van onder andere videobeelden op het internet is Mircrosofts alternatief voor Adobe's Flash. Silverlight wordt in Nederland op dit moment onder andere gebruikt door de publieke omroep om online video te streamen. Toekomstige telefoons draaiend op Windows Mobile 7 zullen ook ondersteuning bieden voor Silverlight, waarmee Silverlight een steeds meer gebruikte techniek zal gaan worden.

Dat op dit moment alleen een paar Nokia telefoons uitgerust kunnen worden met deze nieuwe applicatie is het gevolg van een samenwerking tussen Nokia en Microsoft. Het is niet de eerste keer dat Nokia en Microsoft samenwerken. Eerder al werden diverse Nokia telefoons draaiend op Symbian voorzien van Microsoft Office programma's.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60