LG komt met eigen applicatie-store

04-07-2010 |Tags: LG, app-store, lgapplication, applicaties, windows mobile, android
nieuws
LG, een van de laatste merken die nog geen 'app-store' had komt nu ook met een eigen applicatie winkel.

Samsung, Nokia, Sony ericsson, alle grote merken hadden al een eigen applicatie winkel waar spelletjes en andere programmatjes voor mobiele telefoons van deze merken te downloaden zijn. LG liep hierin achter en had als een van de enige grote merken nog geen eigen applicatie store.

Met de introductie van hun LG applicatie winkel brengt het merk hier verandering in en hoort het merk weer tot de grote merken. De LG applicatiewinkel heeft als doel 4000 applicaties te gaan aanbieden voor het eind van het jaar voor verschillende platformen.
In het begin zal de ondersteuning echter beperkt blijven tot Microsoft Windows Mobile telefoons en telefoons met het eigen LG besturingssysteem. Later zal dit uitgebreid worden met onder andere ondersteuning voor Android zodat alle telefoons van het merk ondersteund worden.

Apart aan de winkel is dat er gewerkt wordt met een punten-systeem. Door het beoordelen van applicaties worden punten verkregen waarmee de gebruiker dan weer toegang krijgt tot meer applicaties.

Op dit moment is de lgapplication-store nog niet in Europa beschikbaar, de website geeft aan dat dit vanaf eind deze maand wel het geval is. Vanaf dat moment kunnen LG-gebruikers ook hun navigatie-, Social Networking-, VOIP, instant messaging (chat)-apps en games downloaden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60