KPN gaat minimumsnelheid mobielinternet garanderen

28-07-2010 |Tags: KPN, mobiel internet
nieuws
KPN gaat als eerste een minimumsnelheid garanderen voor het mobiele internet dat ze aanbieden. Dit internet voor smartphones en laptops had altijd al een maximumsnelheid, KPN wil hier echter ook een gegarandeerde minimumsnelheid aan toevoegen.

KPN gaat binnenkort verschillende varianten op mobiel internet abonnementen aanbieden. Tot nu toe is het gebruikelijk een abonnement aan te bieden dat voor iedere gebruiker past. KPN vind het echter tijd dat iedere gebruiker een eigen passend abonnement krijgt, dat voldoet aan de specifieke wensen van die klant. "Inmiddels is mobiel internet zo gegroeid dat het een massaproduct is geworden", licht woordvoerder Steve Hufton toe tegenover Tweakers.net. "Bij een massaproduct hoort geen 'one size fits all', want verschillende mensen willen verschillende dingen." De minimumsnelheden zijn echter nog niet bekend gemaakt door het bedrijf.

KPN wil zich door de introductie van verschillende varianten op abonnementen voor mobiel internet de komende tijd richten op consumenten die een smartphone in combinatie met een abonnement kopen. Deze klanten leveren het bedrijf over het algemeen meer op en zijn dus voor KPN een aantrekkelijke markt.
Deze internettende smartphone-bezitters vragen echter wel veel bandbreedte van het netwerk van KPN. Om dit op te vangen gaat KPN de verbinding van het vaste net naar de zendmasten vervangen door glasvezelbekabeling. Dit zorgt ervoor dat er een hogere snelheid behaald wordt en ook de capaciteit neemt toe.

Door deze uitbreiding van het aantal verschillende internetabonnementen kan binnenkort elke klant dus een internet abonnement aanschaffen dat voldoet aan zijn verbruikspatroon, en wordt er niet meer betaald voor 'ongebruikte MB's'.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60