Klachten na update naar iOS 4

14-07-2010 |Tags: Apple iPhone, iOS 4
nieuws
iOS4, veel gebruikers van de iPhone 3GS en 3G hebben de update naar de nieuwste versie van het Apple iPhone besturingssysteem geïnstalleerd. iOS4 brengt diverse nieuwe functies met zich mee. Zo wordt het mogelijk te 'multitasken' (meerdere programma's tegelijk uit te voeren), het is mogelijk mappen te maken om de applicaties te ordenen, het instellen van bureaublad achtergronden en nog veel meer functies zijn toegevoegd.

Direct installeren dus, dat is wat veel gebruikers van de vorige generaties iPhones dachten, mede omdat de update gratis is. Echter nu komen er steeds meer klachten binnen over de update naar de nieuwe versie.

Er duiken steeds meer verhalen op forums op over problemen met Wifi na het updaten naar iOS 4. Zo zou de update er in sommige gevallen voor zorgen dat er geen verbinding meer gemaakt kan worden met Wifi. Het terugzetten van de vorige versie van het besturingssysteem bied hier ook geen oplossing voor, hoewel de telefoon dan weer in zijn originele staat is. Het ziet er dan ook naar uit dat de update of instellingen veranderd waardoor de Wifi functie niet meer werkt, of de Wifi chip beschadigd. Dit laatste geval zou ernstiger zijn, aangezien dit niet met een update te verhelpen zou zijn.
Echter zijn er ook verhalen dat na updaten naar iOS 4 de Wifi juist veel beter werkt. Heel duidelijk is het dus niet wat er mis is, maar duidelijk is wel dát er iets mis is.

Naast het Wifi-probleem geeft de update op de iPhone 3G ook problemen. De telefoon wordt na de update een stuk trager. Uitvoeren van applicaties verloopt niet zo soepel meer en soms blijft de telefoon hangen.

Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen. Wat de precieze oorzaak van de problemen is, is dus nog niet helemaal duidelijk.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60