HTCverkoopt fors meer telefoons in tweede kwartaal

31-07-2010 |Tags: HTC
nieuws
Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft een zeer goed tweede kwartaal achter de rug. De verkoop van smartphones nam sterk toe. Het bedrijf verwacht het derde kwartaal deze stijging door te kunnen zetten.

HTC heeft zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2010. Het bedrijf verkocht het eerste kwartaal van 2010 nog 3.3 miljoen telefoons, het tweede kwartaal steeg dit aantal naar 5.4 miljoen toestellen. Het bedrijf verwacht dat het in het derde kwartaal zelfs een recordaantal telefoons van 6.5 miljoen kan verkopen. Het aantal in het tweede kwartaal een jaar eerder lag op 2.4 miljoen verkochte toestellen. HTC is dus hard aan het groeien.

Deze stijging in populariteit heeft het bedrijf vooral te danken aan hun populairste toestellen, de HTC Desire en HTC Legend. Beide toestellen draaien op het Android platform, dat de laatste tijd een explosieve groei in populariteit doormaakt.

HTC ziet de toekomst rooskleurig in. Het bedrijf gaat dan ook zijn twee fabrieken in Taoyuan en Shanghai uitbreiden om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Na uitbreiding zegt de producent twee miljoen toestellen per maand in de ene fabriek te kunnen leveren en één miljoen telefoons in de andere fabriek. Hiermee kan HTC de vraag voorlopig nog wel even aan.

Opvallend is dat de telecom industrie geen of weinig invloed ondervind van de economische mindere tijden. De producenten laten een voor een goede resultaten zien met in de meeste gevallen grote winst-, afzet- en omzetstijgingen. Voor hoelang de mobiele telecom-industrie blijft stijgen zal afgewacht moeten worden, de vooruitzichten zijn echter goed te noemen gezien de opkomst van mobiele telefonie in derde wereld landen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60