GSM netwerken druk bezet na halve finale WK

07-07-2010 |Tags: Vodafone, KPN, T-Mobile, Twitter, Facebook, netwerk
nieuws
Net als in de kwartfinale heeft het presteren van het Nederlands elftal weer voor de nodige drukte op het mobiele netwerk gezorgd. Vlak nadat de wedstrijd afgelopen was had T-mobile het erg druk: het bedrijf kreeg in korte tijd 800.000 sms-berichten en 900.000 gesprekken te verwerken.

Ook KPN meld grote drukte opgemerkt te hebben. Het bedrijf verteld 800.000 sms-jes te verwerken te hebben gekregen per 5 minuten (tegen 200.000 op een normale dag) en 170.000 gesprekken tegen over 70.000 gesprekken op een normale dinsdagavond om die tijd.

Vodafone, die tijdens de kwartfinale nog grote netwerkproblemen had, gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan er alles aan te doen het dit keer beter te laten verlopen. "We gaan dinsdagavond dezelfde procedures volgen als op oudejaarsavond. Dat moet ervoor zorgen dat mensen na de wedstrijd gewoon kunnen blijven bellen en sms'en.", aldus Vodafone voorafgaand aan de wedstrijd.
Door deze maatregelen heeft ook Vodafone de halve finale weten te doorstaan. Het bedrijf kreeg meer dan twee keer zoveel gesprekken te verwerken na de wedstrijd als op een normale dinsdagavond. De drukte hield aan tot diep in de avond aan.

Wat zo'n WK-wedstrijd voor de netwerken van de verschillende providers zo moeilijk maakt zijn de pieken in het gebruik van het netwerk rond een wedstrijd. Vlak voor de wedstrijd waren er 10% meer gesprekken en 30% meer sms-jes te verwerken door Vodafone. Tijdens de wedstrijd was het belverkeer 48% minder dan normaal, vlak na het eerste doelpunt schoot het sms-verkeer ineens omhoog: 58% meer dan normaal. Direct na de wedstrijd was het bel-verkeer zelfs 120% hoger dan normaal om die tijd op dinsdagavond en het sms-verkeer verdubbelde. Deze drukte hield aan tot na middernacht, aldus Vodafone, dat deze keer geen problemen ondervond qua bereikbaarheid.

Niet alleen het mobiele telefonie netwerk van verschillende providers had het zwaar te voorduren. Ook diverse Social Media sites als Twitter en Facebook werden druk bezocht rond en vooral na de wedstrijd.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60