Bluetooth 4.0 zuiniger, ruimtebesparend, goedkoper

07-07-2010 |Tags: Bluetooth 4.0, smartphones
nieuws
Bluetooth, een techniek om draadloos bestanden en data over te sturen tussen mobiele apparaten, gaat al weer een tijdje mee. Vandaag is de 4e versie aangekondigd, Bluetooth 4.0.

Hoewel Bluetooth 3 nog maar in weinig apparaten te vinden is, kondigde Bluetooth SIG (Bluetooth Special Interest Group) vandaag de specificaties van versie 4 aan. De meest opvallende vernieuwing is 'low energy technology'. Als de naam van deze nieuwe toevoeging al doet vermoeden verbruikt Bluetooth 4.0 veel minder energie dan de vorige versies.

Naast het geringe stroomverbruik zijn de antennes waarvan de nieuwste versie gebruik maakt kleiner en goedkoper dan zijn voorgangers. Door dit kleine formaat en geringe energieverbruik zijn er, zo zegt Bluetooth SIG, nieuwe gebruiksopties in apparaten waar tot nu toe de techniek nog niet in paste.

Nu de specificaties bekend gemaakt zijn kunnen de producenten van mobiele telefoons en andere apparaten de nieuwe techniek in hun producten gaan verwerken. Verwacht wordt dan ook dat dit jaar nog de eerste apparaten met Bluetooth 4.0 op de markt komen.
Bron: Telegraaf

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60