Apple verkoopt 61% meer iPhone's, winst stijgt

21-07-2010 |Tags: Apple
nieuws
Apple boekt opnieuw een recordwinst. Dit maakte het bedrijf bekend via hun website. Apple blijft groeien en profiteert van de grote populariteit van hun iPhone.

Apple maakte de cijfers bekend voor het fiscale 3e kwartaal dat eindigde op 26 juni 2010. Het bedrijf blijft groeien. De omzet voor dit kwartaal bedroeg maar liefst 15.7 miljard Dollar en de winst bedroeg 3.25 miljard Dollar. Het zelfde kwartaal vorig jaar bedroegen de omzet nog 9.73 miljard Dollar en de winst 1.83 miljard Dollar. Het bedrijf heeft dus een grote stijging laten zien, in omzet en winst.

Deze grote stijging in omzet en winst heeft Apple vooral te danken aan de iPhone. Er werden 8.4 miljoen iPhones verkocht wat een stijging is van 61% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is een aboluut record voor het aantal verkochte toestellen in één kwartaal. Daarnaast werden er 3.47 miljoen Macs verkocht, wat een stijging is van 33% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De iPod deed het iets slechter, er werden er 9.41 miljoen van verkocht wat een daling van 8% is in vergelijking met het 3e fiscale kwartaal van vorig jaar.

Steve Jobs is zeer blij met de resultaten. 'Het was een fenomenaal kwartaal dat al onze verwachtingen overschreed, inclusief de meest succesvolle introductie ooit: de iPhone 4. De iPad maakte een super start, meer mensen dan ooit kopen Mac's en er komen nog meer geweldige producten aan dit jaar', aldus Apple topman Steve Jobs.

Apple verwacht dan ook veel van dit jaar. De iPhone wordt vanaf 30 juli leverbaar in nog eens 17 landen. Dit zal de verkoopcijfers extra omhoog stuwen. De verwachte omzet voor het 4e fiscale kwartaal van dit jaar bedraagt dan ook 18 miljard Dollar.
Bron: Apple

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60