Apple: gratis case voor antenneprobleem iPhone 4

17-07-2010 |Tags: Apple, iPhone 4, iPhone 4 Death Grip
nieuws
Apple topman Steve Jobs heeft gisteravond gereageerd op de problemen met de nieuwe iPhone 4. De oplossing van Apple: Gratis bumper voor alle iPhone 4 gebruikers.

Apple heeft gisteravond een persconferentie gegeven over de problemen met hun nieuwe iPhone 4. Apple's nieuwste telefoon heeft problemen met de antenne. Als de telefoon normaal vastgepakt wordt, worden door de hand de antenne voor Bluetooth, GPS en Wifi verbonden met de antenne voor GSM en 3G verbonden met elkaar. Hierdoor ontstaat een 'kortsluiting' in het signaal van beide antennes en valt de 3G en gsm verbinding weg.

Apple's oplossing voor deze 'death grip': een gratis case voor iedere iPhone 4 bezitter. Worden de antennes niet met elkaar verbonden tijdens het vasthouden, dan komt er ook geen 'kortsluiting' en treed er geen signaalverlies op, aldus Apple. Het bedrijf gaat daarom tot 30 september gratis cases uitdelen aan iedere iPhone 4 bezitter. Mensen die al een case gekocht hebben krijgen hun geld terug. Daarnaast geeft Apple ook de optie de iPhone 4 tot 30 dagen na aanschaf te retourneren.

Naast het aankondigen van gratis cases voor alle bezitters heeft Steve Jobs de persconferentie aangegrepen om de problemen met hun Iphone te vergelijken met andere telefoons. Zo liet Steve zien dat een Blackberry Bold 9700, een HTC Droid Eris (amerikaanse tegenhanger HTC Hero) en een amsung Omnia II ook wegvallende verbinding hebben bij een bepaalde manier van vasthouden. (vergelijkingen Apple) Volgens vergelijkbare test van Tweakers.net echter bleek in het geval van de HTC Hero en Blackberry Curve 8520 dit verschijnsel niet op te treden.

De verschillende fabrikanten hebben boos gereageerd op de vergelijking met toestellen van andere merken. "Apple heeft duidelijk zekere designkeuzes gemaakt en het zou verantwoordelijkheid moeten nemen voor die keuzes, in plaats van proberen RIM en andere bedrijven in deze situatie te betrekken. Een ding is zeker: klanten van ons hebben geen hoesje nodig om te kunnen bellen.", aldus RIM, fabrikant van Blackberry telefoons. Daarnaast hebben HTC en Nokia ook boos gereageerd op de vergelijkingen.

Opvallend is dat Apple niet niet heeft toegegeven dat het om een designfout gaat, waarschijnlijk om juridische redenen. Volgens Apple is het 'normaal' dat een telefoon wegvallende verbinding heeft bij een bepaalde manier van vasthouden. Echter heeft Apple bij het ontwerpen, in tegenstelling tot andere merken, geen rekening gehouden met de manier hoe de meesten de telefoon vasthouden. "Loopt Jobs nou te mauwen over de ontvangst van concurrenten om zijn eigen designfout goed te praten?", aldus Mark Moons, de directeur van HTC Benelux. Ook Nokia heeft gereageerd: "Daarom hebben wij veel tijd geïnvesteerd in het uitzoeken van de manier waarop mensen hun telefoon vasthouden. Onze designs moeten ervoor zorgen dat er in het echte leven altijd een goed signaal is, in welke hand klanten de telefoon ook vasthouden.".

Tot slot gaf Steve Jobs nog aan dat het aantal klachten dat binnenkomt op de iPhone 4 relatief laag is. In de eerste dagen dat de iPhone 3GS verkocht werd, werd zo'n 6 % geretourneerd, wat volgens Jobs ver onder het gemiddelde ligt. Bij de iPhone 4 ligt dit percentage op 1.7%, ruim 3 keer minder dan bij de iPhone 3GS.

Een echte oplossing voor het probleem is er dus vooralsnog niet. Het ziet er ook niet naar uit dat Apple hiermee wel zal komen, een terugroepactie lijkt dus onwaarschijnlijk. iPhone 4 bezitters zullen het moeten doen met een gratis hoesje als oplossing voor de problemen met de nieuwe telefoon. Toch zonde van het mooie design van de telefoon dat dan 'ingepakt' wordt.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60