Android steeds populairder: 100.000 apps in Market

15-07-2010 |Tags: Android, Apps, Android Market, Windows Mobile, Symbian, Blackberry OS, Apple iPhone OS
nieuws
Android is een zeer populair besturingssysteem voor smartphones. Op dit moment is Android een van de meest populaire besturingssystemen voor gsm's, het marktaandeel stijgt sterk. Bijna elk merk heeft wel een aantal zeer goed verkopende Android modellen in zijn assortiment zitten.

Het succes van Android is onder andere te danken aan de mogelijkheid applicaties te installeren op je telefoon. Via de Android Market kunnen gebruikers, overal waar ze maar zijn, applicaties downloaden en kopen, als er maar een verbinding met het netwerk is.
De applicaties zijn zo populair dat steeds meer ontwikkelaars de programmaatjes gaan maken. Een jaar na het openen van de Android Market waren er nog zo'n 10.000 applicaties beschikbaar, begin april van dit jaar waren dit er ongeveer 40.000. De afgelopen maanden is het aantal applicaties zelfs zo sterk gestegen, dat verwacht wordt dat eind deze maand de grens van 100.000 applicaties overschreden wordt.

De meeste van deze programmaatjes zijn gratis te downloaden uit de Android Market, iets meer dan 60 % van de apps is gratis. Gezien het grote aantal applicaties is er voor elke toepassing intussen wel een app te vinden. Van het navigeren met de mobiele telefoon tot videobewerking tot games, de Android Market bevat voor vrijwel elke toepassing een passende app.

100.000 applicaties klinkt als heel erg veel, maar in vergelijking met Apple's App Store met applicaties voor de iPhone valt het wel mee. Apple's topman, Steve Jobs, verteld dat er wekelijks 25.000 nieuwe applicaties ter goedkeuring ingezonden worden. De teller voor de App Store van Apple stond dan ook begin juni 2010 op 225.000 applicaties, ruim twee keer zoveel als de Android market er heeft.

Mede door de populariteit van het Android platform wordt verwacht dat het aantal applicaties nog veel verder zal stijgen. Ook zal het Android besturingssysteem steeds meer marktaandeel veroveren. Gartner, een van de grootste onderzoeksbureau's op het gebied van elektronica voorspelt dat in 2012 Android na Symbian het grootste marktaandeel zal hebben, Apple, Blackberry en Windows Mobile achter zich latend. Dit valt deels te verklaren doordat Blackberry en Apple alleen hun eigen toestellen van hun besturingssysteem voorzien, waardoor er veel minder verschillende toestellen verkrijgbaar zijn met die besturingssystemen.

Geschatte marktaandelen 2012, Android 2e plek met 14,5% (Gartner)


Android is dus hard op weg een van de grootste besturingssystemen voor mobiele telefoons te worden. Het marktaandeel is op dit moment nog niet zo heel groot, maar in de komende jaren zal er veel gaan veranderen, althans, als de voorspellingen uitkomen. Voor ontwikkelaars van applicaties dus een goede reden om steeds meer applicaties voor dit systeem te gaan ontwikkelen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60