Android app slaat info miljoenen gebruikers op

30-07-2010 |Tags: Android, Apps, Android Market
nieuws
Een Chinese Android App ontwikkelaar wordt ervan beschuldigd informatie van miljoenen Android gebruikers te hebben opgeslagen. De beschuldiging komt van een beveiligingsbedrijf en is bekend gemaakt op een hackersconferentie.

De ontwikkelaar ('Jackeey, wallpaper') bied verschillende wallpaper applicaties aan in de Android Store. De applicaties hebben onder andere toegang tot gegevens van de telefoon. Hiertoe behoren onder andere het telefoonnummer, SIM-kaart nummer en het voicemail wachtwoord. Dit is niet ongebruikelijk, een groot aantal applicaties heeft toegang tot deze gegevens om zo advertenties beter af te stemmen op de gebruiker. De ontwikkelaar van de wallpaper-apps wordt er echter nu van beschuldigd de gegevens op de slaan op een server in China.

Geschat wordt dat enkele miljoenen gebruikers de apps gedownload hebben. Of ook daad werkelijk de gegevens van al deze gebruikers opgeslagen zijn is niet duidelijk. Wat de ontwikkelaar met de gegevens doet is eveneens onduidelijk. Niet geheel onwaarschijnlijk is dat de gegevens bedoeld zijn voor verkoop op het illegale circuit, aangezien privégegevens hier zeer populair zijn.

De ontwikkelaar heeft zelf niet gereageerd op de beschuldiging. De apps waarom het gaat hebben namen als 'Google wallpapers' en 'Dragon Ball wallpapers', maar ook 'Sex women wallpapers'. Pas dus vooral op met deze applicaties, mogelijk worden uw privé gegevens doorgestuurd naar China.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60