Android app 'open spot' wijst vrije parkeerplaats

10-07-2010 |Tags: Android, Open Spot, Google, App-market
nieuws
Google heeft een nieuwe applicatie in zijn Android Market geplaatst. Deze applicatie, door Google zelf ontwikkeld, geeft aan waar in de omgeving parkeerplaatsen vrij zijn.

De applicatie werkt met de input van gebruikers van de App. De gebruikers kunnen op het moment dat ze hun parkeerplaats verlaten aangeven dat die vanaf dat moment dus beschikbaar is voor anderen die een plaats zoeken.

De parkeerplaats wordt vervolgens gemarkeerd op een kaart in de applicatie. Medegebruikers van de app zien dit vervolgens en kunnen de parkeerplaats opzoeken. Om te voorkomen dat er te veel plaatsen aan worden gegeven die intussen al weer bezet zijn wordt er gewerkt met kleuren die aangeven hoelang geleden de parkeerplaats gemarkeerd is. Na 20 minuten verdwijnt de markering automatisch van de kaart.

Om te voorkomen dat er door gebruikers parkeerplaatsen aangegeven worden die niet beschikbaar zijn wordt er gewerkt met een 'karma-systeem'. Gebruikers die een lege plaats aangeven op de map krijgen karma-punten. Google geeft aan dat ze ook zullen controleren of er geen ongeldige markeringen gemaakt worden, hoe ze dat doen wordt niet verteld.

Open Spot is te downloaden in de Android App Market en werkt in 3 landen, waaronder Nederland.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

markh
Heb de app geprobeerd, er zijn echter nog te weinig gebruikers om het zinvol te laten zijn. Er staan vrijwel geen plekken aangegeven. Pas als veel mensen de applicatie gaan gebruiken gaat het zin hebben.
29-07-2010, 13:23u

Samsung Galaxy S4 - 468x60