WindowsPhone7 introductie kost Microsoft 1 miljard

26-08-2010 |Tags: Windows Phone 7, Microsoft
nieuws
Windows Phone 7 is Microsofts antwoord op de populaire iPhone en Android toestellen. Het systeem beloofd veel vinger-vriendelijker te worden dan de voorgangers en zal daarnaast ook veel meer mogelijkheden hebben op het gebied van Social Network intgratie.

Nu is bekend geworden dat de introductie van dit nieuwe systeem veel geld kost. Microsoft steekt een miljard euro in de introductie van het systeem om het een succes te laten worden. De helft van dit geld is bedoeld voor marketingdoeleinden in de introductieperiode van het systeem. De rest van het geld zit in de ontwikkeling van het platform.

De voorspelling is dat het niet bij 'slechts' 1 miljard euro blijft.Na de introductie heeft Microsoft meer kosten. Zo krijgen de fabrikanten van mobiele telefoons geld om het systeem in hun toestellen te integreren. Daarnaast worden ontwikkelaars van applicaties betaald, ze krijgen een bedrag voor hun applicaties. Op deze manier hoopt Microsoft de verspreiding van het systeem te stimuleren.

Windows Phone 7 is de opvolger van Windows Mobile 6. Windows Phone 7 heeft vele verbeteringen ten opzichte van de oude versie. Zo is het systeem geschikt gemaakt voor bediening met de vingers, een pennetje is dus niet meer nodig. Daarnaast worden de social networks als Facebook en Twitter beter geïntegreerd in het systeem en worden apps belangrijker in het systeem. Kortom, het word een volwaardige concurrent voor Android en iPhone toestellen.

Windows Phone 7 is op dit moment nog niet verkrijgbaar. Sinds de aankondiging van het systeem duiken er wel steeds toestellen op met het nieuwe systeem. De eerste toestellen worden echter wel voor het eind van dit jaar nog in de winkels verwacht. Merken die toestellen zullen uitbrengen zijn onder andere Samsung, HTC, LG en Asus.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.

Samsung Galaxy S4 - 468x60